Kadinlarin El Emegi Ürünleri Kooperatifte Satisa Sunuluyor

Rize’nin Çayeli ilçesinde kurulan Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi yöredeki kadinlarin ürettikleri esyalari toplayarak halka satisa sunuyor.

Kadinlarin El Emegi Ürünleri Kooperatifte Satisa Sunuluyor
Kooperatifte çalisan 15 kadin hem kendi ürünlerini yapip satiyor hem de yörede bulunun kadinlarin yapmis oldugu el emegi ürünleri kooperatifte satisa sunuyor. Ürünlerin satimi gerçeklesmesinin ardindan alinan para üretici kadina veriliyor.

Kadinlarin ellerinden çikan ürünleri satamayip evde kenara koymalarina gerek kalmadigini tüm yaptiklari el islerini kooperatifi sayesinde aldiklarini ve sattiklarini ifade eden Fatma Yilmaz, gelen paranin üreticiye ulastirildigini söyledi.

Yilmaz "Biz suan Çayeli’nde kaymakam esliginde bir kooperatif kurduk. 15 kadindan olusuyoruz. Hedefimiz yörede yasayan kadinlarimizin ürünlerini alip direkt olarak saticiyla bulusturmak, Çayeli’nde yasayan kadinlarin evlerinde emeklerinin karsiligini almasi için ugrasmak, daha çok bayana ulasmak. Satilan ürünlerin parasini bizim bir heyetimiz var onlar belirliyor, belirledikten sonra kooperatifimize koyuluyor, satildigi an getirilen ürünü kim getirdiyse satildiktan sonra onu arayip ücretini veriyoruz. Evde oturan kadinlar el islerini, ürettiklerini evlerinde sakliyordu, satamiyordular. Bizim sayemizde artik satabiliyorlar, gelir elde edebiliyorlar" dedi.

Kaynak: İHA