Germencik'te Budanan Agaç Dallari Ihtiyaç Sahiplerine Veriliyor

Germencik Belediyesi, ilçe genelinde gerçeklestirdigi agaç budama isleminden elde edilen agaç dallarini paketleyerek ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dagitiyor.

Germencik'te Budanan Agaç Dallari Ihtiyaç Sahiplerine Veriliyor


Germencik’te kis mevsimi bakimi çerçevesinde ilçe genelinde bulunan agaçlarin budanmasi için çalisma baslatildi. Mevsimine uygun olarak yapilan çalismalarda, agaçlarin gelisimlerini kuvvetlendirip, saglikli kilmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için budama islemleri yapiliyor. Titizlikle yürütülen çalismalar çerçevesinde ayrica kuru agaçlar, elektrik tellerine uzanan agaç dallari, araç ile vatandaslarin geçisini engelleyen ve can güvenligine tehdit olusturan dallar için de gerekli islemler yapiliyor.

Ilçe genelinde gerçeklestirilen agaç budama isleminden elde edilen agaç dallari, Germencik Belediye Baskani Fuat Öndes’in talimatiyla ihtiyaç sahiplerine yakacak olarak dagitilmaya baslandi. Budama isleminden elde edilen agaç dallarini yakacak olacak sekilde keserek paketleyen belediye ekipleri, daha sonra paketlenen yakacaklari araçlara yükleyerek belirlenen ihtiyaç sahiplerinin evlerine teslim ediyor. Uygulama ile hem budama isleminden elde edilen odunlar israf edilmeyerek ekonomiye kazandiriliyor hem de ihtiyaç sahiplerinin yakacak ihtiyaçlari karsilanmis oluyor.

Ilçede budama çalismalarinin tüm hiziyla sürdügünü belirten Belediye Baskani Öndes, “Ekiplerimiz mahallelerde agaç budama çalismalarini sürdürüyor. Mevsimsel olarak yaptigimiz budama çalismalarinin dallarini belirlenen yoksul vatandaslarimiza ve belediyemize talepte bulunan ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Tüm ekiplerimizle birlikte Germenciklilerin rahati, huzuru için gün ya da saat gözetmeden mesai yapiyoruz. Halkimizdan gördügümüz teveccüh de dogru isler yaptigimizi kanitliyor” dedi.

Kaynak: İHA