DPÜ Uluslararasi Degisim Programlarina Katilan Ögretim Elemani Sayisinda Zirvede

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Yüksekögretim Kurulu tarafindan hazirlanan Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu 2022’ye göre uluslararasi degisim programlarina katilan ögretim elemani sayisi bakimindan zirvede yer aldi.

DPÜ Uluslararasi Degisim Programlarina Katilan Ögretim Elemani Sayisinda Zirvede
Yüksekögretim Kurulu tarafindan hazirlanan Üniversite Izleme ve Degerlendirme Genel Raporu 2022 yayinlandi. Uluslararasi Iliskilerden sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez, Dumlupinar Üniversitesinin uluslararasilasmada her geçen gün yeni basarilara imza attigini ve bu basarilari Cumhuriyetin 100. yilinda çok daha ileriye tasimayi hedeflediklerini söyledi.



Prof. Dr. Göçmez “ ULMER’de görev yapan hocalarimizin gerek uluslararasi ögrenciler, gerek Brüksel tabanli Erasmus+ projeleri, gerekse Erasmus+ degisim programlarindaki yogun çalismalariyla üniversitemizin Türkiye’deki en basarili üniversiteler arasinda yer almasinda önemli katkilari olmustur. Daha önce KA107 proje basvurularinda kabul alinan ülke sayisi ve bütçe kriterlerinde ülkemizin en basarili ilk 10 üniversitesi arasinda yer almisti. Simdi bu basariyi daha ileri tasiyarak ilk sirayi elde etmis olduk. Tüm bu basarilarda emegi geçen basta ULMER yönetimimiz olmak üzere uluslararasi degisim programlarinda bizzat sorumlu olan ögretim görevlilerimiz Dr. Berrin Demir, Elif Körpe, Vehbi Onur Demirciler, Hasan Yigit, Mustafa Kemal Sen, Oktay Karaçay, Ebru Görgün hocalarima üniversitemiz adina tesekkür ediyorum” dedi.

Üniversite Izleme ve Degerlendirme verilerini hazirlayan DPÜ Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Özgür Saygin ve çalisma arkadaslari ile kaliteden sorumlu Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sahmurat Arik, DPÜ’nün uluslararasilasma stratejisi çerçevesinde yapilan çalismalari neticesinde 48’i devlet ve 56’si vakif olmak üzere toplamda 104 üniversite arasinda ilk sirada yer almasinin oldukça önemli oldugunu ifade ettiler.

Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Dumlupinar Üniversitesinin basarisindan duydugu memnuniyetini dile getirerek Dis Iliskiler ve Uluslararasi Ögrenci Uygulama, Koordinasyon ve Arastirma Merkezi (ULMER) Müdürü Doç. Dr. Yunus Sisman ve özverili çalismalar yapan tüm personele üniversiteye kazandirdiklari basaridan dolayi tesekkür etti. Ayrica ilgili raporlarda kullanilmak üzere verilerin temin edilmesi, raporlanmasi ve arsivlenmesi asamalarinda büyük bir titizlik ve özveri ile çalisan Kalite Koordinatörlügü basta olmak üzere, tüm emegi geçenlere de tesekkür etti.
Kaynak: İHA