Büyüksehir'in Hospice Projesi'ne 'Yilin Yenilikçi Uygulamasi' Ödülü

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Istanbul Üniversitesi DoktorClub Awards 2022 Türkiye’nin Saglik Ödülleri’nde Hospice Projesi ile “Yilin Yenilikçi Uygulamasi” kategorisinde birincilik ödülü aldi. Baskan Büyükkiliç, ödülünü, Istanbul Üniversitesi Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Tufan Tükek’in elinden aldi.

Büyüksehir'in Hospice Projesi'ne 'Yilin Yenilikçi Uygulamasi' Ödülü
Baskan Büyükkiliç, törende yaptigi konusmada, “Kent doktoru olma mantigi içerisinde belediyecilik alaninda hizmetini sürdüren bir anlayis içerisinde sehrime hizmet ediyorum” dedi.

Doktor Baskan Memduh Büyükkiliç’in talimatlariyla yapimi tüm hiziyla devam eden ve Türkiye’de bir ilk olacak Kanser Hastalarina Tedavi Sonrasi Bakim Merkezi, bir diger adiyla Hospice Projesi, Istanbul Üniversitesi Doktorclub Türkiye’nin Saglik Ödülleri’nde, Yilin Hastaneler ve Saglik Kurumlari Ödülleri Yilin Yenilikçi Uygulamasi Ödülü’ne layik görüldü.

Kayseri’de hayata geçirdigi yerel yönetim hizmetleri çerçevesinde gönüllere dokunan projeleriyle Türkiye’ye örnek olan ve bu çalismalariyla ülke çapinda takdir toplayan Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç yönetimindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, insan ve saglik odakli projeleriyle gönül belediyeciliginin en güzel örneklerini ortaya koyarken, bu çerçevede de pek çok alanda kazandigi ödüllerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

Saglik yatirimlari ile adindan söz ettiren Büyüksehir Belediyesi adina Istanbul Üniversitesi Doktorclub Türkiye’nin Saglik Ödülleri Töreni’ne katilan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, burada gerçeklestirdigi konusmasinda, Gevher Nesibe Sultan’in sehrinden ve Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi gibi Turkovac asisi ile ilgili Türkiye’de kendinden söz ettiren bir sehirden geldiklerine isaret etti. Büyükkiliç kent doktoru olma mantigi içerisinde belediyecilik hizmetlerini gerçeklestirdiklerini kaydederek sunlari dile getirdi:

“Kayseri’nin ayaginin tozuyla derler ya o anlamda geldik Erciyes’imizin eteginden, Gevher Nesibe Sultan’in sehrinden ve en önemlisi Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi gibi Turkovac asisi ile ilgili Türkiye’de kendinden söz ettiren bir sehirden gelmis bulunmanin ayrica bir nöroloji uzmani, Ege Üniversitesi Tip Fakültesi mezunu, Kayseri’de ve degisik yerlerde yaklasik 17 sene doktorluk yaptiktan sonra, sonraki süreçte de bir bakima kent doktoru olma mantigi içerisinde belediyecilik alaninda hizmetini sürdüren bir anlayis içerisinde sehrime hizmet ediyorum. Bana her seyden önce bu ödülü layik gören dostlarimiza layik olma yolunda bagliligimizi bildirerek Insallah daha fazlasini yapma adina, yine hayirseverler sehri olarak bilinen Kayseri’mizde bu projede hayirsever destegi olarak Ipek Mobilya’nin kiymetli sahibi Saffet Arslan beye de tesekkürlerimi iletmek istiyorum.”

Büyükkiliç, insani yasat ki devlet yasasin anlayisi ile projeler gelistirdiklerine vurgu yaparak, “Ayni sekilde tabi bir hekim belediye baskani olarak ister istemez sehrimizde yapmis oldugumuz onlarca saglikla ilgili çalismalardan birkaç tanesinden de bu proje ile birlikte söz etmek istiyorum. Malumunuz bildiginiz üzere Hospice ile ilgili yapmis oldugumuz projede ben de bir hekim olarak artik her seyin bittigi denildigi süreçte o yavrularimizin ümitsizlige adeta yönlendirerek ailesine teslim edildigi dönemde, daha sonraki sürecini tamamlama ve insani yasat ki devlet yasasin felsefesi ile ona hizmet etme anlayisiyla ona bir proje gelistirdik. Erciyes Üniversitesi Tip Fakültesi’nin hemen karsisinda bir alanda bunu hayata geçiriyoruz ve bu projemizde hem ailelerimizi hem de yavrularimizi önemseyen bir yaklasim ile sefkat ve merhamet duygulari ile onlarin elinden tutmayi onlara onurlu bir yasam sürdürmeyi elbette ki bir görev bilen anlayis içerisinde o çalismamizi hayata geçiriyoruz. Tabi onunla kalmiyoruz gerek engelli yavrularimizla ilgili engelsiz yasam merkezleri, glütensiz kafe yapmak suretiyle biliyorsunuz malumunuz her sehir gastronomi sehridir ama Kayseri’miz de gerçekten gastronomide ön plandadir. Yavrularimizin çarsiya çiktiginda rahatlikla hiçbir üründen adeta geri kalmadan hepsinden, glüten alerjisi olan yavrularimiz için söylüyorum, glüten içermeyen ürünleri kendilerine sunmak suretiyle onlara deger verme yönünde çalismalarimizi sürdürüyoruz” seklinde konustu.

Baskan Büyükkiliç, insana deger verme anlayisi içerisinde çalismalar yaptiklarindan da bahsederek sunlari paylasti:

“Degisik alanlarda yaptigimiz saglik ve sosyal içerikli çalismalarla bu yönde gayretlerimizi sürdürürken geçenlerde yine bir doktor dostumuzun mecliste açikladigi sosyal içerikli bir projemizi de yine buradan paylasmak istiyorum. Ben de bir hekimim, zaman zaman acil de yogun bakimda yakinlari yatan hasta yakinlari adeta otoparklarda kaldirimlarda ya da arabalarinin içerisinde ya da oradaki oturaklarin üzerinde vakit geçirdigini ve zor sartlarda orada günlerin geçmedigini biliyoruz. Bu anlamda da biz bir proje gelistirmek suretiyle o insanlara yine insana deger verme anlayisi içerisinde misafir etme yönünde çalismalar yaptik, hem Sehir Hastanesi Tip Fakültemizin oldugu yere hem de Erciyes Üniversitesi Tip Fakültemizin oldugu bölgeye iki tane sosyal içerikli proje gelistirdik. Bu projelerimiz ile de insanlarin yemesi içmesi yatmasi dusunu almasi, gerekli ikramlarini almasi, hatta söylemesi belki sik degil dis macununa, firçasina, pijamasina kadar, onlarin terligine kadar temin etmek suretiyle onlari oradan misafir edip daha sonraki süreçte de onlari yolcu etme yönünde bir proje.”

Büyükkiliç, konusmasinin sonunda doktor meslektaslarina seslenerek “Iyi ki varsiniz, sizlere minnettariz” dedi ve sunlari aktardi:

“Tabi Kayseri’nin bir cazibe merkezi olmasi, sehrin etrafindaki illerden agirlikli olmak üzere Türkiye’nin her yerinde yaklasik 40 yildan fazla saglik alanindaki yaptigi çalismalarla takdir toplayan bir tip fakültesini ve 30’a yakin saglik kurulusunu Kayseri’mizde bagrinda barindirmasi herhalde etkili olsa gerektir. Biz de o anlam içerisinde belediye baskani olarak bir doktor baskan olarak insana deger verme yönünde çalismalari sürdürüyoruz. Her birinize ayri ayri saygilar sunuyorum, iyi ki varsiniz, sizlere minnettariz, sizleri seviyoruz. Cenab-i Allah sizlerden razi olsun diyoruz.”

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, 17 kategoride 73 projenin finale kaldigi ve 85 bin hekimin oylamaya katilarak, rekor bir oy kullandigi yarismada, 73 finalist arasinda sadece yerel yönetim olan tek Büyüksehir Belediyesi oldu.
Kaynak: İHA