Balikesir'de Develer Güreslere Hazirlaniyor

Burhaniye ilçesinde, geçtigimiz hafta Pelitköy Mahallesinde yapilmasi planlanan deve güresleri hava muhalefeti nedeniyle yapilamazken, deveciler önümüzdeki haftalarda yapilacak güreslere hazirlanmaya baslandi. Burhaniye güreslerinin 22 Ocakta yapilacagini anlatan Burhaniye Deve Güresleri Agasi Tarik Erdil, güres severleri Burhaniye güreslerine beklediklerini söyledi.

Balikesir'de Develer Güreslere Hazirlaniyor
Burhaniye’de, geçtigimiz hafta Pelitköy Mahallesinde yapilacak sezonun ilk güresi hava muhalefeti nedeniyle yapilamazken, deveciler baska il ve ilçelerde yapilacak güreslere hazirlanmaya basladi.

Gelin gibi süslenen develer bol bol gezdirilirken, önümüzdeki haftalarda rakipleri ile bulusacaklar. Deve güreslerinin ilgi gördügünü anlatan Deve Güresleri Agasi Tarik Erdil, “Ilçemizde yapilmasi planlanan Pelitköy güresleri yagmur nedeniyle yapilamadi. Düzenlenen deveciler gecesine katildik. Orada Belediye Baskanimizin teklifi ile güres agaligina seçildim. Burhaniye de ilk defa böyle bir sey gerçeklesti. Ben yasam içinde agaliga karsiyim. Ama, ben burada Burhaniye Belediyesi adina meclis üyeleri adina kabul ettim. Bunun için Belediye Baskanimiz Ali Kemal Deveciler’e tesekkür ediyorum. Geçtigimiz hafta Pelitköy güresleri yagmur nedeniyle yapilamadi. Ama, önümüzdeki haftalarda en az 5-6 il ve ilçede güres var. Bizim arkadaslarimizda bu güreslere hazirlaniyorlar. Ilçemizde 50 dolayinda güresen devemiz var. Deveciler, çevre il ve ilçelerdeki güreslere gidecekler. Insallah havalar iyi olur. 22 Ocak 2023 tarihinde de Burhaniye’de güres olacak. Bütün güres severleri ilçemize bekliyoruz. Insallah, güzel bir ortam olur. Devecilerimiz de vermis olduklari emeklerinin hakkini alirlar. Kazasiz belasiz güreslerin olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA