Baglarda Örtü Altinda 300 Ton Üzüm Kesimi Bekliyor

Manisa’nin dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm baglarinda sararan yapraklara ve soguklar ragmen örtü altinda kesilmeye bekleyen üzümler dalinda taze olarak bekliyor. Örtü altinda 300 ton civarinda üzümün kesilmeyi bekledigi ögrenildi.

Baglarda Örtü Altinda 300 Ton Üzüm Kesimi Bekliyor
Manisa’nin Sarigöl ilçesinde sezon basinda üreticilerden toptan alinan üzümler soguk hava depolari yerine örtü altinda korunmaya devam ediyor.

Sarigöl’de 300 ton üzüm kesimi bekliyor

Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen, "Üzüm kesimleri ocak ayina kadar devam edecegini tahmin ediyorum. Suan üzüm baglarinda ihracatçi firmalarin sezon basinda götürü olarak aldigi baglar var. Tahminen 300 ton kadar. Zaten üzüm baglarimizin üstleri temmuz ayinda koruma amaçli örtü altina alinmisti. Ovamizdan her gün dalindan taze üzüm kesimi yapiyor. Adeta açik soguk hava deposu gibi üzümler oldukça kaliteli olarak dalinda duruyor." dedi.



Bir yanda üzüm hasadi bir yanda budama

Sarigöl Ziraat Odasi Baskani Ali Ihsan Ülgen ilçe ve mahallelerinde bir yandan dalindan üzüm kesilirken diger taraftan baglarin budama islerinin yapildigini belirterek, "Üzüm baginda isler bitmez. Bir söz vardir. ’Bakarsan bag bakmazsan dag olur.’ gerçekten yerinde söylenmis bir söz. Eski üzüm üreticileri der ki, ’Üzümden cebe giren para diger cepten çikar.’ derler. Bu ne demek hasat bitince kazanilan para baglarin bakimi için kullanilmaya baslar. " diye konustu.

Kaynak: İHA