Agri'da Robotik Kodlama Sertifika Töreni Düzenlendi

Agri Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, “Robotik ve Kodlama Egitici Egitimi”ni tamamlayan 60 ögretmene sertifikalarini verdi.

Agri'da Robotik Kodlama Sertifika Töreni Düzenlendi
Serhat Kalkinma Ajansinin (SERKA) 2022 yili Teknik Destek Programi çerçevesinde desteklenen, Agri Valiligi himayelerinde Il Milli Egitim Müdürlügünce yürütülen KodlAgri teknik destek faaliyeti sonucunda sertifika almaya hak kazanan ögretmenlere yönelik "Sertifika Töreni" yapildi.

Il Milli Egitim Müdürlügünde düzenlenen törene Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek, sube müdürü Selahattin Bilgiç, Serhat Kalkinma Ajansi Il Koordinatörü Gökhan Özince ve ögretmenler katildi.

Törende ögretmenleri tebrik ederek “Robotik ve Kodlama Egitici Egitimi”ni tamamlayan 60 ögretmene sertifikalarini veren Kökrek,"Valiligimiz himayelerinde müdürlügümüzce 2017 yilindan itibaren yürütülen KodlAgri projesinde amacimiz ögrencilerimizi, bilgisayar kullanim becerileriyle donatip tüketen degil üreten bireyler haline getirmek ve teknolojiyi yakindan takip eden çocuklarimiza kodlamayi ögreterek, sadece bilisim uygulamalari kullanan degil, yeni uygulamalar üretebilen bir nesil yetistirmektir. Bu amaç dogrultusunda ögretmen ve ögrencilerimiz için egitimlerimiz devam etmektedir. Bu baglamda 21-25 Kasim 2022 tarihleri arasinda ’KodlAgri’ teknik destek faaliyetinde müdürlügümüze bagli okullarimizda görev yapan bilisim teknolojileri, fen bilimleri, okul öncesi ve sinif ögretmenligi branslarindaki 60 ögretmenimize 40 saat ’Robotik ve Kodlama Egitici Egitimi’ verilmistir. Egitim, Il Milli Egitim Müdürlügü Arastirma Gelistirme Merkezi binasinda gerçeklesmis olup, egitmenlerimiz Doç. Dr. Zülfü Genç ve Doç. Dr. Muzaffer Özdemir tarafindan PHP, Ardunio, Lego, Tinkercad gibi birçok alanda egitimler verilerek ögretmenlerimizin ileri düzeyde egitim almasi saglanmistir" dedi.

Kaynak: İHA