GSB Burs Ve Ögrenim Kredisi Sonuçlari Açiklandi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, yüzbinlerce ögrenciyi ilgilendiren 2022-2023 GSB Burs ve Ögrenim Kredisi sonuçlarinin açiklandigini duyurdu.

Bakan Kasapoglu, 2022- 2023 GSB Burs ve Ögrenim Kredisi sonuçlarinin açiklandigini sosyal medya hesabindan yaptigi canli yayin ile duyurdu. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in vermis oldugu müjde sonucunda kredi ve burs ücretlerinde yapilan yüzde 47’lik artisi da hatirlatan Bakan Kasapoglu, “Böylelikle lisansta ödenen tutar 850 liradan 1250 liraya, Yüksek lisansta ödenen tutar 1700 liradan 2500 liraya, Doktora için ödenen tutar ise 2550 liradan 3750 liraya yükselmis oldu. Ocak ayindan itibaren alacaginiz ödemeler, bu seviyelerde olacak. Tüm gençlerimize yeni düzenlememizin de hayirli olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bakan Kasapoglu, “Burs ve kredi sistemimiz, dünyanin en büyük ve en kapsayici sistemi. Sonuçlar E- Devlet üzerinden erisime açildi. 20 Aralik gece saat 23:59’a kadar E- Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylayabilirsiniz” açiklamasinda bulundu.

“Bu yil yurt ücretlerinde de herhangi bir güncelleme yapmadik”

Bakan Kasapoglu, “Sayisi 800’e, kapasitesi 850 bine ulasan yurtlarimiz ile en nitelikli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Biliyorsunuz yedekte bekleyen hiçbir gencimiz kalmadi. GSB Yurtlari çatisi altina girmek isteyen herkese cevap verdik. Yurtlarda verdigimiz beslenme destegini 1800 liraya çikararak sabah ve aksam yemeklerinde ekstra bir ücret ödenmemesini sagladik. Ayrica bu yil yurt ücretlerinde de herhangi bir güncelleme yapmadik. Ortalama 370 lira gibi sembolik bir ücretle hizmet veren yurtlarimizda güvenlik, temizlik, elektrik, su, çamasir, internet gibi hizmetler için ekstra hiçbir ücret alinmiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA