Fedakar Anne Evinin Bahçesinde Ürettigi Çiçeklerini Satarak Kizini Üniversitede Okutuyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde yasayan 4 çocuk annesi Zeynep Demir müstakil evinin bahçesindeki serada ürettigi çiçekleri Türkiye’nin bir çok iline satarak kizini üniversitede okutuyor.

Fedakar Anne Evinin Bahçesinde Ürettigi Çiçeklerini Satarak Kizini Üniversitede Okutuyor
Ilçenin Konakli köyünde yasayan 4 çocuk annesi Zeynep Demir (40), hobi olarak basladigi sera çiçekçiligi sayesinde kizini üniversitede okutuyor. El emegiyle ürettigi 300 farkli türdeki hediyelik süs çiçekleri, Türkiye’nin her ilinden alici buluyor. Bu sayede esine destek olan Demir, çiçek satarak kizi Irem Demir’i de üniversitede okutuyor. 19 Mayis Üniversitesi Matematik Bölümü ögrencisi Irem Demir’in üniversitedeki egitim masraflarini tamamen fedakar anne karsiliyor. Çiçekleri yazlari sebze pazarinda satarken, kisin ise kargo ile bir çok ile gönderiyor.

“Anne olarak kizima örnek olmak istiyorum”

"Kadin özverilidir, kendi rahatina bakmaz" diyen Zeynep Demir, “Ben bir anne olarak kizima örnek olmak istiyorum. Benim hayatta en mutlu oldugum zaman ise kizimin okulundan mezun oldugu an olacak" dedi.

Komsusu destegiyle bir yildir çiçek ürettigini söyleyen Demir, “Kazandigim parayi üniversitede okuyan kizima gönderiyorum. Yaklasik 300 çesit çiçek üretiyorum. Isimi büyütmek istiyorum Tarim ve Orman Il Müdürlügüne basvuru yaptim. Bu sayede aldigim destekle daha genis kapsamli çiçek üretimi yapabilecegim. Kadinin isteyince yapamayacagi bir sey yok. Insallah kizimda basarili bir sekilde üniversitesinden mezun olur” ifadeleri kullandi.
Kaynak: İHA