Evliya Çelebi Hastanesinde Turuncu Kod Tatbikati Gerçegi Aratmadi

Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tehlikelere yönelik turuncu kod tatbikati gerçeklestirildi.

Evliya Çelebi Hastanesinde Turuncu Kod Tatbikati Gerçegi Aratmadi
Içisleri Bakanligi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanliginca (AFAD) 2022 Afet Tatbikat yili olarak ilan edilmesi nedeniyle, bütünlesik afet yönetimi anlayisi çerçevesinde, HAP Baskani Operasyon Sefi Uz. Dr. Sercan Simsek koordinatörlügünde, Hastane Sivil Savunma Birimi, Acil Servis Hekim ve Hemsireleri, Güvenlik Ekipleri ve diger görevli ekiplerin katilimiyla, Kütahya Evliya Çelebi Egitim ve Arastirma Hastanesinde yapilan KBRN tatbikati gerçegi aratmadi.

Tatbikatta, kimyasal maddeye maruz kalan çalisanlara, Turuncu Kod alarmi verilerek, KBRN ekibinin alarma geçmesiyle basladi.

Koruyucu kiyafet giymis, müdahale ekiplerinin gerekli yol, çevre ve saha güvenlik önlemlerinin alinmasinin ardindan tatbikat, görevli ekiplerce gerekli isleyisi yerine getirerek basarili bir sekilde devam etti. Tatbikat, yaralilarin gözlem altina alinmasiyla basariyla sona erdi.
Kaynak: İHA