Beyoglu'nda Mevlana'nin 749. Vuslat Yildönümü Kutlandi

Mevlana Celaleddin-i Rumi, 749. Vuslat Yildönümünde Beyoglu Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte anildi. Etkinlige Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz’in yani sira 15 ülkenin baskonsolosu, dini cemaat liderler ve çok sayida vatandas katildi.

Beyoglu'nda Mevlana'nin 749. Vuslat Yildönümü Kutlandi
Beyoglu Belediyesi tarafindan vuslatin 749. Yilinda Islam alimi ve mutasavvif Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi anmak için Beyoglu Belediyesi Hasköy Kültür Sanat ve Gösteri Merkezi’nde Seb-i Arus etkinligi düzenlendi.

Programa Beyoglu Belediye Baskani Haydar Ali Yildiz, 15 ülkenin baskonsolosu, dini cemaat liderleri ve çok sayida vatandas katildi.

Programda Türk Tasavvuf Müzigi konseri verildi.

Programda konusan Beyoglu Belediye Baskani Ali Haydar Yildiz, "Anlamli bir gün; topraklarimizi, vatanimizi sevgiyle, muhabbetle, sefkatle mayalayan Hazreti Mevlana’nin vuslat yildönümü. Elbette ki bu topraklarda Mevlana gibi Haci Bayram-i Veliler, Pir Sultan Abdallar, Yunus Emreler bu topraklarda hep sevgiyi ve merhameti mayaladilar. Bugün bu topraklarda bin yildir varolusumuzun hikayesinde elbette Mevlana’nin payi var. Ve bize emanet ettikleri bu güzel Anadolu topraklarinda birlik, beraberlik ve kardeslik içerisinde yasiyoruz" dedi.

Program Tekke Pilavi ikram ile son buldu.
Kaynak: İHA