Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi Yetkilileri Iran'i Ziyaret Edecek

Iran Atom Enerjisi Kurumu Baskani Muhammed Islami, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi yetkililerinin yakin bir zamanda Iran’a ziyaret gerçeklestireceklerini söyledi.

Iran devlet televizyonu haberine göre, Iran Atom Enerjisi Kurumu Baskani Muhammed Islami, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi ile temas halinde olduklarini belirterek UAEA ile yasanan sikintilari çözmeyi umut ettiklerini söyledi.

Islami, "UAEA ile yasanan sikintilarin ve belirsizliklerin giderilmesi için ileriye dönük bir adim atilacagini umuyoruz. Ajans ile temas halindeyiz ve is birligi yapiyoruz" ifadelerini kullandi.

Islami, diyaloga açik olduklarini belirterek, Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi yetkililerinin yakin bir zamanda Iran’a ziyaret gerçeklestireceklerini söyledi.

Ziyaretin hangi tarihte gerçeklesecegine iliskin ise bilgi paylasmadi.

Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi’nin (UAEA), Iran’in üç nükleer tesisinde ajansa daha önceden bildirilmemis uranyum parçaciklari tespit edildigi için sorusturma baslatmis ve 8 Haziran’da Iran aleyhinde karar almisti. Iran’in nükleer tesisler hakkinda su ana kadar verdigi cevaplari yeterli bulmayan UAEA 17 Kasim Persembe günü 35 ülkeden 26’sinin oyunu alarak Iran’i ajansla isbirligi yapmamakla suçlayan ikinci karari almisti.
Kaynak: İHA