Batman'da Iddiaya Göre Tekstil Isçisi, Patronunun Kizini Kaçirdi
Batman merkezde iddiaya göre bir tekstil firmasinda çalisan genç, firma sahibinin 15 yasindaki kizini kaçirdi.

“15 yasindaki çocuk evlendirilemez”
15 yasindaki çocugun evlenecek bir yasta olmadigini ve çocuk istismarina girdigini belirten amca Hüseyin A., “15 yasindaki yegenim 19 yasindaki yanimizda çalisan personelimiz tarafindan kaçirildi. Bu personelimiz 2 ila 3 ay evvel yanimizda çalismaya basladi.
20 gün önce isten ayrildi. Cumartesi aksami evini bosaltip apar topar evini Batman’dan tasiniyorlar. Komsularina kiz kaçirdiklarini söyleyip ’Buradan gidiyoruz’ diyorlar. 2 kuzen beraber dershaneye gidiyorlar. 19 yasindaki Gökhan Y. onlari takip ediyor. Dershanenin oldugu bölgede Jiyan Parki’na kaçirilan yegenimi getiriyor. Parkta bütün kameralar mevcuttur. Onlarla konusuyor, yanindaki kuzenine ’K.A.’ya bir sürpriz yapacagim’ diyor. 2 yegenim güvenmediginden dolayi yegenimi kaçiran çocuk, yegenlerime cep telefonu vererek ’Biz 3 dakika yürüyüp gelecegiz’ diyor. Telefonu biraktiktan sonra 15 dakika geçmesi üzerine 15 yasindaki yegenim etrafta onlari arama basliyor ama etrafta olmadiklarini fark ederek bize haber verdi” seklinde konustu.
"Kanunda yeri yok, 15 yasindaki çocuk evlendirilemez"
“Kaçirilma olayinin ardindan bize haber geliyor, arastiriyoruz; yanimizda çalisan personel yegenimi kaçirdi” diyen amca Hüseyin A., “Ona destek verenler de Kulp Kayhanlar köyünde, korucular destek veriyor. Aldigimiz bilgiler dogrultusunda kizimiz onlar tarafindan kaçirildi. Devletimize basvurduk. 15 yasinda bir çocuktur, çocuk istismari yasaniyor. Aile perisan bir halde, annesi ve babasi çok kötü bir durum içerisindedirler. Korucular, devletimizin onlara verdigi gücü kullanarak bizlere haber gönderiyorlar; ’Devleti aradan çikartin, sikayetinizden vazgeçin, biz normal yollarla uzlasalim’ diyorlar. Biz de bunlari kabul etmiyoruz ve sonuna kadar devletimize siginiyoruz. Aracilar geldigi zaman kabul etmiyoruz. 15 yasindaki çocuk evlenecek bir yasta degil. çocuk istismarina giriyor. Biz bu durumu kabul etmiyor, bütün yetkililere sesleniyoruz. Kanunda yeri yok, 15 yasindaki çocuk evlendirilemez” ifadelerini kullandi.
