5'Inci Klinik Nörobilim Kursu'nda Derin Beyin Stimülasyonu Ele Alindi

Atlas Üniversitesi’nde gerçeklestirilen 5. Klinik Nörobilim Kursu’nda, derin beyin stimülasyonu ameliyati ele alindi. Etkinlikte, bazi nörolojik ve psikiyatrik hastaliklarda uygulanan derin beyin stimülasyonu ameliyatlarinin bilinirliginin artirilmasinin önemine dikkat çekildi.

5'Inci Klinik Nörobilim Kursu'nda Derin Beyin Stimülasyonu Ele Alindi


Deep Brain Stimulation Society (DBSociety), Ulusal Derin Beyin Stimülasyonu Dernegi tarafindan ve Atlas Üniversitesi’nin katkilariyla düzenlenen ’Translasyonel Derin Beyin Stimülasyonu: Mekanizmalar, Klinik ve Teknoloji’ temasindaki 5. Klinik Nörobilim Kursu, Atlas Vadi Kampüs’te gerçeklestirildi.



Uluslararasi katilimli etkinlige, özellikle tip fakültesi ile saglik bilimleri fakültelerinin akademisyen ve ögrencileri yogun ilgi gösterdi. 5. Klinik Nörobilim Kursu, Kurs Direktörleri Prof. Dr. Ersoy Kocabiçak ile Prof. Dr. Yasin Temel, Deep Brain Stimulation Society Baskani Abdelhamid Benazzouz , Prof. Dr. Lee Wei Lim ve Atlas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Küçük’ün açilis konusmalariyla basladi.



Açilis Konusmasinda 5. Klinik Nörobilim Kursuna ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyduklarini belirten Prof. Dr. Mustafa Küçük, üniversitelerinin vizyonu geregi, bilime katki saglayacak ulusal ve uluslararasi etkinliklere her zaman destek olacaklarini ifade etti.



8 Aralik aksami üniversitenin kampüsünde açilis kokteyli ile baslayan ve 4 gün devam eden etkinlikte, yurt içinden ve yurt disindan 46 konusmaci yer alirken, Derin Beyin Stimülasyonu uygulamalarinda ve klinik pratiginde yeni gelismeler, teknolojik gelisimler, vaka örnekleri katilimcilarla paylasildi. Katilimcilar, Atlas Üniversitesi ve Istanbul Üniversitesi Cerrahpasa Tip Fakültesi’nde gerçeklestirilen deneysel DBS uygulamalari, nörofizyoloji ve nörostimülatör programlama konularindaki interaktif atölye çalismalarinda uygulama yaptiktan sonra katilim belgesi alarak kursu tamamladi.

Kurs direktörleri yaptiklari degerlendirmede, Parkinson hastaligi basta olmak üzere bazi nörolojik ve psikiyatrik hastaliklarda uygulanan derin beyin stimülasyonu ameliyatlarinin bilinirliginin artirilmasinin, alaninda uzman merkezler tarafindan yapilmasinin ve bu merkezlerin sayisinin çogaltilmasinin önemine dikkat çekti.
Kaynak: İHA