Tosya'da Insa Edilen Hayvan Pazari Ve Mezbaha Sadece Ilçeye Degil, Bölgeye Hizmet Verecek

Kastamonu’nun Tosya Belediyesi tarafindan 20 bin metrekare alan üzerinde insa edilen hayvan pazari ve mezbahanin sadece ilçeye degil, bölgeye hizmet vermesi amaçliyor.

Tosya'da Insa Edilen Hayvan Pazari Ve Mezbaha Sadece Ilçeye Degil, Bölgeye Hizmet Verecek
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 20 bin metrekarelik alan üzerinde insa edilen ve içerisinde mescit, veteriner odasi, yemek, çay salonu ve sosyal tesislerin oldugu hayvan pazari ve modern mezbaha için zemin hazirlik çalismalari tamamlandi.

Gerekli tüm hazirliklarin da yapildigi projede ilk olarak pazar alani insa edilecek ve bu bölüm 2 bin metrekareden olusacak. Günlük 100 büyükbas hayvan kesim kapasitesine sahip olacak yeni mezbaha ise 400 metrekare alani kaplayacak ve tesis tamamen sihhi bir yapiya sahip olacak.

Satis esnasinda üreticilerin sikinti yasamamasi ve Tosya’nin bölge pazari olmasini saglamak amaciyla 3 bin büyükbas ve 250 küçükbas kapasiteli yeni hayvan pazarinin ticari faaliyetlere de katki sunmasi amaçlaniyor.

Ileriye dönük, uzun yillar boyunca artan ihtiyaci karsilayabilecek bir alt yapi ile insa edilen hayvan pazari ve modern mezbaha alaninda incelemelerde bulunan Tosya Belediye Baskani Volkan Kavakligil, mezbaha ve hayvan pazarinin hizmet vermeye baslamasiyla Tosya ve çevresi için büyük bir yatirima imza atilacagini vurguladi. Sadece Tosya ölçeginde degil, bölgesine hizmet amaciyla farkli projelere imza atildigini ifade eden Baskan Kavakligil, içme suyu aritma tesisi ve sehirlerarasi otobüs terminali gibi çözüm bekleyen sorunlarin üzerinde durularak hizmet ortaya koyulduguna dikkat çekti.
Kaynak: İHA