Sahte Tapu Dolandiricilarina Izmir Merkezli Operasyon Açiklamasi 39 Tutuklama

Resmi belgede sahtecilik yapip sahte banka dekontu ile araç dolandiriciligi, sahte kimlikler ile tapu dolandiriciligi yaparak 28 müstekiyi yaklasik 30 milyon lira dolandiran sebekeye yönelik Izmir merkezli 14 ilde operasyon gerçeklesti. Gözaltina alinan süphelilerden 39’u tutuklandi.

Sahte Tapu Dolandiricilarina Izmir Merkezli Operasyon Açiklamasi 39 Tutuklama
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, suç islemek amaciyla örgüt kurma, resmi belgede sahtecilik, kisisel verileri hukuka aykiri olarak elde edilmesi ve kullanilmasi, nitelikli dolandiricilik, suçtan kaynaklanan mal varligini aklama suçlarina karisan sebekeyi tespit etti. Süphelilerin sahte banka dekontu ile araç dolandiriciligi, sahte kimlikler ile tapu ve degerli saat dolandiriciligi yaparak 28 kisiyi yaklasik 30 milyon lira dolandirdigi belirlendi.

14 ilde dügmeye basildi

Süphelileri yakalamaya yönelik harekete geçen ekipler, Izmir, Istanbul, Usak, Denizli, Manisa, Ankara, Ordu, Diyarbakir, Gaziantep, Tekirdag, Kayseri, Van, Sinop ve Bursa illerinde es zamanli yapilan operasyon gerçeklestirdi. Operasyonda 53 süpheli yakalanarak gözaltina alinirken, adreslerde yapilan aramalarda suçta kullanilan dokümanlar ve 1 adet ruhsatsiz tabanca ele geçirildi. Ayrica “Suçtan Kaynaklanan Mal Varligini Aklama Suçuna” istinaden 49 süphelinin banka ve kripto para borsalarinda bulunan hesaplarina bloke konularak süphelilere ait 3 binek otomobile ve 1 adet dubleks daireye el konuldu. Öte yandan polis ekipleri tarafindan, dosya çerçevesinde süphelilerin gerçeklestirmek istedikleri 100 milyon liralik 10 eylemin de engellendigi bildirildi.



39 tutuklama

Operasyonda gözaltina alinan süpheliler, emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Süphelilerden 39’u tutuklanarak cezaevine gönderilirken diger süpheliler adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA