Eski Besiktas Belediye Baskani Hazinedar'in Yakalanma Anina Ait Detaylar Ortaya Çikti

Besiktas Belediyesindeki ’rüsvet’ sorusturmasi çerçevesinde firari eski Belediye Baskani Murat Hazinedar’in D-100 karayolunda bir araç ile seyir halindeyken polis ekipleri tarafindan takibe alinarak gözaltina alindigi ortaya çikti.

Eski Besiktas Belediye Baskani Hazinedar'in Yakalanma Anina Ait Detaylar Ortaya Çikti
Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi Terör ve Örgütlü Suçlar Sorusturma Bürosu tarafindan yürütülen sorusturmada, "suç islemek amaciyla örgüt kurmak ve yönetmek, suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olmak, irtikap ve rüsvet" suçlarini isledigi tespit edilen Besiktas Belediyesinin eski yönetimine operasyon baslatilmisti. Firari olarak aranan eski Besiktas Belediye Baskani Murat Hazinedar aksam saatlerinde Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi. Hazinedar’in, Tosya Emniyet Müdürlügü’ndeki islemlerinin ardindan Istanbul’a götürülecegi ögrenilirken, yakalanma anina ait detaylar ortaya çikti.

Hazinedar’in D-100 karayolunda içerisinde bulundugu araç, Kastamonu Emniyet Müdürlügüne bagli Istihbarat Sube Müdürlügü, Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Sube Müdürlügü ve Tosya ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan takibe alindi. D-100 Karayolu Tosya geçisindeki polis kontrol noktasindaki polis ekiplerini fark ederek, Tosya Sanayi Sitesine giren araçtaki Hazinedar, kisa süre sonra ekipler tarafindan gözaltina alindi. Öte yandan, Hazinedar’in Ordu’nun Fatsa ilçesinden Istanbul’a giderken yakalandigi ögrenildi.

Hazinedar, Tosya ilçe Emniyet Müdürlügündeki islemlerinin ardindan, saat 02.30’da Istanbul Emniyet Müdürlügüne sevk edildi.
Kaynak: İHA