Edirne Valisi Kirbiyik'tan CHP'li Yöneticilerin Elestirilerine Tepki

EDIRNE – Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, Saros bölgesi için alan baskanligi önerisine karsi çikan CHP’li yöneticilere tepki göstererek "Bir ilin valisinin bir bölgeyle ilgili önerisinin altinda yagma aramak, talan aramak bir özensizliktir. Bunu da muhataplarimiza yakistiramiyoruz" dedi.

Edirne Valisi Kirbiyik'tan CHP'li Yöneticilerin Elestirilerine Tepki


Edirne’nin Kesan ilçesinde Saros Körfezi Kültür ve Turizm Koruma ve Gelisim Bölgesi Çalistayi’nda konusan Vali Kirbiyik Saros alan baskanligi önerisinde bulundu. Vali Kirbiyik’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantida Saros bölgesi için alan baskanligi kurulmasi önerisi CHP’lilerin tepkisine sebep oldu. CHP Kesan Ilçe Baskani Recep Pekcan, CHP Edirne Il Baskani Fevzi Pekcanli ve Edirne Milletvekili Okan Gaytancioglu, bölgenin ranta açilacagini iddia ederek, alan baskanligi kurulmasina karsi çikti. Edirne Valisi Hüseyin Kürsat Kirbiyik, "Bir ilin valisinin bir bölgeyle ilgili önerisinin altinda yagma aramak, talan aramak. Ifadeleri de dikkatle seçerek kullanmak istiyorum; bir özensizliktir. Bunu da muhataplarimiza yakistiramiyoruz" dedi.

Vali Kirbiyik, “Kesan’da Saros Çalistayi gerçeklestirdik. Buradaki temel amacimiz bir durum analizi yapalim, güçlü yönlerimizi görelim, avantajlari yönlerimizi görelim ve dezavantajlarimizi konusalim, sorunlarimiz nelerdir diye hep birlikte tartisalim istedik. Bölgenin gelecegine dair ne tür iyilestirmeler ve hedefler koyabiliriz diye tartisalim istedik. Buradaki temel muradimiz bölgenin gelisimiyle ilgili aksayan yönleri nelerdir ve gelisimle ilgili neler yapilabilir. Bunu da ben oldukça seffaf bir sekilde gerçeklestirdigimizi düsünüyorum. Bu sabah bende Saros ile alakali kendi kisisel görüslerimi paylastim. Yaklasik 7 aydir burada görev yapiyorum. Burada çalismalarimiz, incelemelerimiz oldu. Bir siyasi partimizin Kesan ilçe baskanliginda bir toplanti gerçeklestirdik. Yapilan açiklamalara baktigimizda karsi çikmak çok dogal. Ama karsi çikarken yagma, talan, peskes çekme, rant, gibi söylemler oldu. Bir fikri açiklamisiz ve bu fikrin tartisilmasi dogal bir sey. Karsi çikmak herkesin hakki ama bunun Saros’a fayda saglamayacagini herkesin bilmesini isterim. Bir ilin valisinin bir bölgeyle ilgili önerisinin altinda yagma aramak, talan aramak. Ifadeleri de dikkatle seçerek kullanmak istiyorum, bir özensizliktir. Bunu da muhataplarimiza yakistiramiyorum." diye konustu.



"Bu sorumluluk sadece bana ait degil. Siyasi aktörlerin de bu sorumlulugu ayni sekilde tasimasi lazim." diyen Vali Kirbiyik, sunlari kaydetti: "Bir valinin önerisi ile ilgili bir tartisma yapilacaksa, söylenecek ifadelerin belli çizgiler içerisinde kalmasi hem kisilik haklari açisindan hem de kurumlara sayginlik açisindan önemlidir. Edirne Valiliginin 204’üncü valisiyim. Benden sonra da valiler gelecek, benden önce de çok vali gelip, gitti. Bunun bilincin içerisindeyiz. Buradaki sorumluluklarimizi biliyoruz. Ona göre de gayret ediyoruz. Burada belediye meclislerinin bir görevinden bahsediyoruz. Belediye meclisleri, kendi görevini yürüttügü sirada elbette kendi degerlendirmelerini yapiyor. Altlik veya üstlük iliskisi olmadigi için planlar birbirinden bagimsiz yürüyor ve sonuçta da bence bir bütüne hizmet etmiyor. Bunu ifade ediyoruz. Ama vali olarak benim görevlerimi hatirlatmak, bence sik bir durum degil. Görevlerimi biliyorum. O görevlerimin sinirlari içerisinde de kalmaya mümkün oldugunca özen gösteriyorum.”
Kaynak: İHA