Vestel'in HCA Bulut Çözümüne Paas Ödülü

Türkiye’nin önde gelen teknoloji markalarindan Vestel, uluslararasi teknoloji sirketleri ile ortak bir IoT standardi olusturma amaciyla hayata geçirdigi HCA (Home Connectivity Alliance) çözümüyle, International Data Corporation (IDC) tarafindan düzenlenen IDC Bulut Ödülleri’nde PaaS kategorisinde ikinci oldu.

Vestel'in HCA Bulut Çözümüne Paas Ödülü


Vestel, dünya çapinda bin 300’den fazla analistiyle 110’dan fazla ülkede teknoloji ve endüstri firsatlarinin yani sira trendleri hakkinda küresel, bölgesel ve yerel uzmanliklar sunan International Data Corporation tarafindan düzenlenen IDC Bulut Ödülleri’nden bir kez daha ödülle döndü. Geçtigimiz yil Evin Akli bulut çözümüyle Cloud Cost Efficiency kategorisinde birincilik ödülüne layik görülen marka, bu yil da HCA bulut entegrasyon çözümüyle PaaS kategorisinde ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Yapilan açiklamaya göre, Vestel’in Yönetim Kurulu’nda bulundugu Home Connectivity Alliance, tüketicilere güvenli ve birlikte çalisabilir bir baglantili ev ekosisteminde daha fazla seçenek sunma ve IoT alanindaki standartlasmayi saglamak adina dünyanin önemli teknoloji üreticilerinin bir araya gelmesiyle olusturuldu. Olusturulacak çözüm ile daha önce evinde sadece ayni markanin cihazlari arasinda ekosistem yaratabilen ve her marka için farkli uygulama kullanmak zorunda kalan kullanicilar artik bütün üye üreticilerin cihazlarini ortak bir ekosistemde kontrol edebilecek.

Yurtiçinde Evin Akli ekosistemini genisletmeye devam eden sirket, yurtdisi pazarlarda ise bu çözüm sayesinde ekosistem yetkinliklerini ve VeeZy uygulamasini global ölçekte duyurmayi ve OEM müsterileri için genis bir ekosistem sunmayi hedefliyor.
Kaynak: İHA