(Özel) Istanbul'da Suçlularin Teknoloji Siginagina Polis Baskini Kamerada Açiklamasi 212 Kayitsiz Telefon Bulundu

Fatih Asayis Büro Amirligi polisleri, hirsizlik, gasp ve kapkaç gibi suçlarda çalinan cep telefonlarinin satildigi ve IMEI’lerinin degistirildigi Aksaray’daki is merkezine operasyon düzenledi. Polisin girdigi 40 is yerinde yapilan aramalarda, 212 adet kayitsiz ve çakma IMEI numarali cep telefonu, 8 adet çalinti cep telefonu ve çok sayida kopyalama programi bulunan bilgisayar ve tablet ile flash bellek ele geçirildi.

Fatih Ilçe Emniyet Müdürlügü Asayis Büro Amirligi polisleri, megakentte gerçeklesen kapkaç, hirsizlik ve gasp olaylarinda çalinan cep telefonlarinin Aksaray’da bulunan biri is merkezindeki telefonculara satildigi bilgisine ulasti. Bunun üzerine fiziki takip baslatan Fatih polisi, çalismalarin tamamlanmasinin ardindan çalinti telefonlari satin alan ve yasa disi yollarla IMEI numaralarini degistiren veya farkli yazilimlarla sifrelerini kirdiklari telefonlari ikinci el olarak piyasaya süren is yerlerine yönelik operasyon için dügmeye basti.

212 adet kayitsiz telefon ile çalinti telefonlar bulundu

Is merkezine baskin düzenleyen Fatih Asayis Büro Amirligi polisleri, çogunlugunu yabanci uyruklularin islettigi ve telefon alim-satim ve tamir adi altinda faaliyet gösteren ve sifresi kirilmayan çalinti telefonlarin parçalarini tamirde kullanan 28 is yerinde arama yapti. Polis kapali olan 12 is yerini ise çilingir ile açtirarak aradi. Is yerlerinde yapilan aramalarda, 212 adet kayitsiz ve çakma IMEI numarali cep telefonu, 8 adet çalinti cep telefonu, 15 adet kopyalama programi bulunan dizüstü ve tablet bilgisayar, 8 adet kopyalama programi bulunan flash bellek ve çok sayida çalinti telefonu kilifi, ekran filmi ile sarj kablosu ele geçirdi.

Is yeri sahiplerine adli islem yapildi

Aramalarin ardindan ele geçirilenlere el konulurken, çok sayida is yeri sahibine “5607 Sayili Kanuna Muhalefet”, “5809 Sayili Haberlesme Kanununa Muhalefet”, “Çalinti Cep Telefonu Bulundurmak” ve “Ruhsatsiz Faaliyet” suçlarindan islem yapildi. Operasyon ani ve yapilan aramalar ise kameralara yansidi.
Kaynak: İHA