'Dur' Ihtarina Uymadi, Caddeyi Savas Alanina Çevirdi

Konya’da polisin ’dur’ ihtarina uymayan ve kaçarken polis aracinin kaza yapmasina neden olan sürücünün kullandigi minibüs, yaklasik yarim saat süren kovalamaca sonrasi önce sokaktan çikan bir araca ardindan park halindeki araçlara çarparak durdu. Minibüs sürücüsü kaza sonrasi olay yerinden yaya olarak kaçarken, kovalamacada 1’i polis memuru 2 kisi yaralandi.

'Dur' Ihtarina Uymadi, Caddeyi Savas Alanina Çevirdi
Edinilen bilgiye göre, saat 23.30 siralarinda merkez Meram ilçesi Beysehir Caddesi üzerinde devriye atan Meram Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, süphe üzerine 42 ANM 436 plakali minibüse dur ihtarinda bulundu. Polis ekipleri tarafindan yapilan tüm uyarilara ragmen araç kaçmaya devam etti. Yaklasik 30 dakika süren kovalamacada minibüs sürücüsü, Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Gürkan Caddesinde seyir halinde olan Erhan K. idaresindeki 42 ABT 167 plakali hafif ticari araca, ardindan park halinde olan 2 otomobile çarparak durabildi. Bu sirada kaçan minibüsü takip eden polis ekip araci Gürkan Caddesi üzerinde seyir halinde olan K.B. idaresindeki 42 BAY 42 plakali otomobil ile çarpisti. Dur ihtarina uymayan ve kazaya karisan sürücü ise minibüsü birakarak olay yerinden kaçti.

1’i polis memuru 2 kisi yaralandi

Kovalama sirasinda kazaya karisan ekip aracinin sürücüsü polis memuru S.A. ve diger otomobilin sürücüsü K.B. yaralandi. Yaralilar olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Kazada hafif yaralanan polis memuru S.A. ve diger sürücü K.B.’nin saglik durumunun iyi oldugu ögrenildi.

“Arabam ortadaydi, 10 metre sürüklenmis”

Polis ekiplerinden kaçan minibüsün çarptigi park halindeki otomobillerden birinin sahibi olan Hasan Adam, “Bir gümbürtü oldu. Esimle birlikte pencereden baktik, esim ‘herhalde dügün konvoyu geçiyor’ dedi.

Kaza oldu dedim ben. Disariya bir çiktik ki ortalik savas alani olmus. Benim arabam ortadaydi, 10 metre sürüklenmis. Kaçan arabanin içinde alkol siseleri varmis onlari bile atmislar. Bunu gördük biz, kaçanlari görmedik” dedi.

Seyir halinde olan ve kaçan minibüs sürücüsün çarpmasi sonucu aracinda agir hasar olusan Erhan Kaskir ise, “Arkadasimin evinden çiktim. Azami süratim 30’du. Yoldan geçerken sagima soluma baktim kaçan arabanin geldigi görünmüyordu, farlari yanmiyordu. Sokagin basina geldigimde selektör yaptigini aynamdan gördüm daha sonra vurdu. Yolda dönerek burada durdum” diye konustu.

Olay sonrasi polis ekipleri kaçan sürücüyü yakalamak çalisma baslatti.
Kaynak: İHA