Kuyucakli Ögrencilerden Ilk Ulusal Proje

Aydin’in Kuyucak ilçesinde Kuyucak Mesleki Egitim Merkezi Ögrencileri ‘Ege Rüzgarindan Elektrik Aldim’ projesi ile Avrupa’ya açildi.

Kuyucakli Ögrencilerden Ilk Ulusal Proje


Kuyucak Mesleki Egitim Merkezi, 2020 yili teklif çagrisi döneminde kabul edilen 2020-1-TR01-KA 102-085718 numarali “Ege Rüzgarindan Elektrik Aldim” isimli elektrik elektronik alanindan olusan 3 asamali mesleki egitim ögrenci ve personel hareketliligi (KA102) projesi 15 ögrenci ve 3 refakatçi ögretmen ile birlikte tamamlandi. Ilçedeki mesleki egitim merkezinin ilk uluslararasi projesi olma özelligi de tasiyan proje ile ögrenciler ilk kez Avrupa’ya açildi.

Ilk uluslararasi proje

Projenin Pandemi nedeniyle 2022 yilina ertelendigini ve kisa bir süre önce tamamlandigini ifade eden Kuyucak Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Erbay Aldemir: “Daha önce uluslararasi bir projede bulunmayan okulumuz, Danimarka’nin Hurup sehrinde yaptigi proje ile bir ilki gerçeklestirdi. Proje ile ögrencilerimiz üzerinde bir özgüven kaynagi olusturulmus oldu. Ögrencilerimiz, mesleki egitimlerinin yani sira bulundugu yerin tarihi ve kültürel yerlerini de gezme firsati buldular. On bes günlük program neticesinde aldiklari ve tüm Avrupa ülkelerinde geçerli olan Europass sertifikasi ögrencilerimizin gelecegine yönelik planlamalarinda büyük faydalari olacak” dedi.

Kaynak: İHA