SGK, Gazi Uzman Çavusa Haciz Gönderdi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Güneydogu’daki hendek operasyonlarinda 4 defa yaralanarak gazi olan Uzman Jandarma Çavus Yesil Bozlak’a, farkli ilden gazilik karari aldigi gerekçesiyle 144 bin liralik icra gönderdi.

SGK, Gazi Uzman Çavusa Haciz Gönderdi


Türkiye’nin birçok ilinde ve Afganistan’da görev yapan Uzman Jandarma Çavus Yesil Bozlak mesleginin 18’inci yilinda 2016’da katildigi hendek barikat operasyonlari kapsaminda Sirnak’in Silopi ilçesinde teröristlerle girilen çatismada yanina düsen bir el bombasi ile yaralandi. 90 gün saglik raporu verilen Bozlak, raporunun bitimine 13 gün kala kendi istegi ile birliginin bulundugu Mardin’in Nusaybin ilçesine giderek görevine devam etti. Kisa bir süre sonra burada da 3 ayri defa operasyonlarda yaralanan Bozlak, verilen saglik raporunun ardindan emeklilige sevk edildi. Aldigi saglik raporu ile önce SGK’ya, ardindan da Ankara Idare Mahkemesine basvuran Yesil Bozlak’a son görev yaptigi yer olan Adiyaman Idare Mahkemesi gazilik kararini verdi. SGK tarafindan gazilik maasina baglanan ve Osmaniye Valiliginde gazilik madalyasi ve berati verilen Bozlak’in gazilik kararina SGK, “Bu kararin Adiyaman’dan degil, Ankara Idare Mahkemesinden alinmasi lazimdi” seklinde itirazda bulundu. Karar Gaziantep Idare Mahkemesince usul hatasi oldugu yönünde bozuldu ve tekrar dogru yerde karar verilmesi üzere Bozlak’in evraklari Ankara Idare Mahkemesine gönderildi. Aradan geçen 18 aylik süre zarfinda mahkemeden herhangi bir karar çikmayinca SGK, kisa bir süre de olsa Bozlak’a ödedigi gazilik maasini faiziyle birlikte geri isteyerek, gazinin evine 144 bin liralik icra gönderdi.

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yasayan Bozlak, arkadaslarindan borç alarak kendisine gelen icrayi ödedi.

Yesil Bozlak, “2001 yilinda orduya katildim. Hendek barikat operasyonlarinda 4 ayri defa yaralandim. Bana verilen saglik raporu ile gazi oldum. Ancak SGK gazilik kararina itiraz etti. Gaziantep Idare Mahkemesi karari usul yönünden bozdu. Evime icra geldi. Ben de bana gelen icrayi ödedim. Su anda magdurum. Devlet büyüklerimden konunun çözülmesi için yardim bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA