Rusya, Moldovali Diplomati Sinir Disi Etti

Rusya Disisleri Bakanligi, Moldova’nin Moskova Büyükelçiligi’nde görev yapan bir diplomatin sinir disi edildigini açikladi.

Rusya, Moldovali Diplomati Sinir Disi Etti


Rusya, Moldovali diplomati istenmeyen kisi ilan etti. Moldova’nin Moskova Büyükelçisi Lilian Darius, Rusya Disisleri Bakanligina çagirilarak, Moldova Büyükelçiliginde görevli bir diplomatin sinir disi edildigine yönelik karar teblig edildi. Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, Moldova’nin 1 Kasim’da bir Rus büyükelçilik çalisani sinir disi etme kararina karsi söz konusu kararin alindigi belirtilerek, "Lilian Darius, Rusya Disisleri Bakanligina çagrildi ve kendisine bakanliktan Moldovali bir çalisanin istenmeyen kisi oldugunu bildiren bir not sunuldu. Bu önlem 1 Kasim’da, Moldova’daki Rusya Büyükelçiliginin bir çalisaninin istenmeyen kisi ilan edilmesi kararina bir yanittir" ifadesi kullanildi.

Rusya Disisleri Bakanligi Sözcüsü Mariya Zaharova, Moldova’nin, Rus Kisinev’deki Rusya Büyükelçiligindeki bir çalisanini istenmeyen kisi ilan edilme kararini elestirerek, Kisinev yönetiminin bu karar ile ikili isbirligini sonlandirma çabasinin bir sonucu oldugunu öne sürmüstü.
Kaynak: İHA