Kaportaya Sikisan Yavru Kedi Herkesi Harekete Geçirdi

Batman’da park halindeki bir otomobilin motor bölümüne sikisan yavru kedi, oto tamircisi ve itfaiye ekibi tarafindan kurtarildi.

Kaportaya Sikisan Yavru Kedi Herkesi Harekete Geçirdi
Iki gün önce isten çikan Mahsum Kartal, otomobilini evinin önüne park etti. Sabah ise gitmek için evinden çikan Kartal, motoru çalistirirken motordan kedi sesi geldigini duydu. Kartal, kontagi kapatarak motor kismina baktiginda kediyi fark ederek onu kurtarmaya çalisti. Sonuç alamayan adam, durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, kediyi çikartmakta yetersiz kalinca araç sahibi çagirdigi çekici ile otomobili sanayi sitesine götürdü. Motor kisminda pervane çarklarina ön ayagi sikisan kedi, motor ustasinin bazi parçalari sökmesiyle sikistigi yerden kurtarildi. Sikistigi yerden çikartilan kedi, yasam alanina birakildi.

Araç sahibi Mahsum Kartal, sabah ise gitmek için aracina ilerledigini, çalistirdigi esnada motordan bir ses geldigini duyup hemen araci stop ettigini söyledi.

Stop edip kaputu açtiktan sonra bir kedinin sikistigini fark ettigini ifade eden Kartal, "Kendi ugraslarim sonuç vermeyince itfaiye ekiplerine haber verdim. Itfaiye ekipleri hizli bir sekilde ulastilar. Beraber verdigimiz mücadele de sonuç vermeyince çekici çagirarak araci sanayiye götürdük. Sanayide ustalar tarafindan aracin ön tarafindaki fan motoru, pervaneler söküldü. Söküldükten sonra kedi kurtarildi. Kurtarildiktan sonra yaramaz kediyi tekrar dogaya biraktik" dedi.

"Kis aylarinda araci çalistirmadan önce hayvanlarin motora sikismasi konusunun önüne geçilmesi için kaputa vurup motoru kontrol edilmesi gerektigini düsünüyorum" diyen Kartal, "Itfaiye ekiplerine ve sanayideki usta arkadaslara tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA