Bolu'da Balik Tezgahlari Palamut Ve Hamsiyle Doldu

Bolu’da balik tezgahlarinda palamut ve hamsi bollugu yasanirken, vatandaslarin baliga ilgisi de yogun oldu.

Bolu'da Balik Tezgahlari Palamut Ve Hamsiyle Doldu
Halk pazarinda kurulan balik tezgahlarinda palamut ve hamsi bollugu yasandi. Vatandaslar yaklasik 1.5 kilo agirliginda olan palamutlari ve fiyati düsen hamsileri alabilmek için kuyruklar olusturdu. Uzun yillardir balikçilik yapan Hakan Yildiz, "Iki aydir palamut satiyoruz. Sona geldi artik ama devam ediyor. Palamutlar büyüdü. Tanesi 1 kilo 200 gram geliyor. Büyük baliklari 60 liraya satiyoruz. Sonlarina geldigimiz için küçük balik yok. Bir boy ortalari var, onu da 50 liraya satiyoruz. Baliklarin kalitesi çok iyi" dedi.



"Hamsi 50 liraya satiliyor"

Hamsinin de fiyatinin düsüste oldugunu ifade eden Yildiz, "Tezgahlarda talep var. Baliklar çok lezzetli. Bizde küçük balik yok. Hamsinin fiyatinda da düsüs var. 80-90 liraya satilan hamsiler 50 liraya satiliyor. Çinekop 80 liraya düstü, mezgit 50 lira. Su anda fiyatlar iyi, bu hafta iyiyiz" ifadelerini kullandi.

"Sezon palamut açisindan iyiydi"

Sezona iliskin degerlendirme yapan Yildiz, "1 ay daha devam ederse buna da sükür diyecegiz. Sezon palamut açisindan iyiydi. Çinekop ve hamsi ile de sezonu tamamlayabilirsek birkaç ay daha iyi bir sezon diyebiliriz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA