Alapli Sahili Adeta Çöplüge Döndü

Zonguldak’in Alapli ilçesinde Karsiyaka dolgu alaninda 300 metre uzunlugundaki sahilin çöp, moloz ve plastik atiklarla dolmasi tepki çekti.

Alapli Sahili Adeta Çöplüge Döndü
MHP Alapli Ilçe Baskani Erol Oktay, yapilan dolgu çalismalarinda yönetmeliklere ve projeye aykiri davranilarak dogaya ve özellikle denize zarar verildigini söyledi.

Karsiyaka sahilinin yakininda biriken çöplerin çevre kirliligi olusturduguna ve yaklasik 300 metre uzunlugundaki sahilin kirlendigine dikkat çeken Oktay, duruma tepki gösterdi. Köy ve mahallelerden toplanan çöplerin dahi deniz kenarina atildigini söyleyen Oktay, “Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi belediyeye 185 bin metre üzerine dolgu yapilmasi için tahsisini verdi. Projede dolguda kullanilacak malzeme içerisinde tas ve nebati toprak disinda hafriyat, çöp gibi atiklarin olmamasina dikkat edilecegi, bu atiklarin dolgu alanina dökülmeyecegi belirtilmesine ragmen çöp hafriyati dolgu amaçli kullanilmak suretiyle deniz üzerinde çöp katmanlari olusmasina neden olunmustur. Halen önlemsiz dolgu çalismalari sürdürülmektedir" dedi.

Kaynak: İHA