Mardin, Kis Aylarinda Yerli Turisttin Gözde Tercihi

Dört mevsim turist agirlayan Mardin gelen yerli turist, kentte ve dogu illerine yapilan yatirimlari kendi sehirlerine de istedi.

Mardin, Kis Aylarinda Yerli Turisttin Gözde Tercihi
2022 yili basindan itibaren 500 bin turist agirlayan Mardin, kis aylarinda da turistlerin ugrak mekâni olmaya devam ediyor. Sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde yogun ilgi gören Mardin, kis aylarinda da Dogu ve Güneydogu’da tercih edilen sehirlerin basinda geliyor. Kentti gezmeye gelen yerli turistler tarihe, insanlarina ve aldigi yatirimlara hayran kaliyor. Mardin’i ziyaret eden yerli turistler, ayni yatirimlarin kendi sehirlerinde yapilmasini istiyor.

“Günü birlik gelenler turist sayimiz 2 milyona ulasmis durumda”

Mardin’de turizmi 12 ay aktif tutmayi hedeflediklerinin belirten Mardin Turizm Isletmeleri Dernegi Baskani Arslan Pasaoglu, “Turistlerimiz genelde ilkbahar ve sonbahar sezonlarinda ziyaret ediyor. Biz, yaptigimiz kongreler ve festivaller ile bunu 12 aya yaymayi planliyoruz. 2022 yilinin basindan bu aylara kadar 500 bin turist agirladik. Günü birlik gelenler turist sayimiz ise 2 milyona ulasmis durumda. Kültür sehri oldugumuzdan dolayi genelde insanlar görmeye geliyorlar. Düzenlenen etkinliklere insanlar geliyor. Bizim amacimiz 12 ay boyunca buralari canli tutmak ve turistlerin gelmesini saglamak” dedi.



“Kis aylarinda olmamiza ragmen Mardin, çok turist çeken bir sehir”

Kentti gezmeye gelen Nuray Akmaz, Mardin’in en çok begendigi sehirlerden bir tanesi oldugunu belirterek, “Burada bulunan kiliseleri ve camileri ziyaret ettik ve Mardin evlerine, çarsisina yeni geldik. Kasim ayinda olmamiza ragmen tisört ile gezebiliyoruz. Benim memleketim Bolu ise su an çok soguk bir durumda. Kis aylarinda olmamiza ragmen Mardin çok turist çeken bir sehir. Ben bu kadar güzel olacagini tahmin etmiyordum. Burada bulunan esnaf de güler yüzlü ve sicak insanlar. Bolu da bu aylarda bu kadar gezemeyiz ama burasi gayet sicak bir yer. Bolu güzel bir memlekettir ama Mardin daha güzel memleket” degerlendirmesinde bulundu.

“Dogu illerine yapilan yatirim kadar bati illerine de yapilmasini istiyorum”

Ziyaretçilerden Mehmet Sentürk ise Mardin’in, ovalariyla ve daglariyla çok güzel bir memleket oldugunu kaydetti.

Sentürk, “Allah, milletimize ve memleketimize zeval vermesin. Dogu illerine yapilan yatirim kadar bati illerine de yapilmasini istiyorum. Su an buralari görünce bizim 15 yil geride oldugumuzu gördüm. Midyat’ta film çekilen yerleri dolastik. Biraz alisveris yaptik. Sonra Nusaybin’e geçtik ve su an manastiri ziyaret ettik. Kasimiye Medresesini gezdik. Tarihi ile mis gibi kokan bir sehirdeyiz, buralarda kisin kisa kollu kiyafetler ile gezmek mümkün. Bizim memleketimizde su an kar yagmak için gün sayiyordur. Burada turizm eksik olmaz çünkü burasi gayet sicak bir yer. Iklimde insanlarda burada çok sicak” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA