Malazgirt Fiber Optik Altyapiya Kavusuyor

Mus’un Malazgirt ilçesinde 6-7 Ekim olaylarinda yakilan internet sebekesinin ardindan Türk Telekom tarafindan ilçe merkezinde baslatilan fiber optik internet hatti mahalle içlerine de çekilmeye baslandi.

Malazgirt Fiber Optik Altyapiya Kavusuyor
Danismentgazi Mahallesi Muhtari Hasan Basaran’in pandemide mahallede yasayan çocuklarin internet erisiminin saglikli olmadigini belirterek, 2021 yili içerisinde bu talebini Türk Telekom yetkililerine bildirmisti. Muhtar Hasan Basaran’in taleplerini yerinde bulan yetkililer, Danismanetgazi Mahallesi’nden baslayarak ilçedeki mahallelere peyderpey fiber optik internet hatti çekmeye basladi.

Bir yandan altyapi çalismalari süren ve yeni yollarin açildigi sehirde fiber optik altyapiyi da bu kazilarla birlikte tamamlamayi hedefleyen Malazgirt Belediyesi ve Türk Telekom, ilk etapta Danismanetgazi Mahallesi’nde fiber altyapi kablolarinin dösenmesi için çalismalara basladi.

Yetkililere tesekkür eden Muhtar Hasan Basaran, “Tüm dünya ve ülkemiz çok ciddi bir pandemiden geçti. O zaman mahallemizde internete girmek, ders çalismak isteyen ögrencilerimiz yeterli altyapi olmadigi için çok sikintilar yasamisti. Bende bu talepleri Mus Telekom Müdürlügü yetkililerine bildirmistim. Bizleri kirmayan ve fiber optik internete kavusmamizi saglayan basta Belediye Baskanimiz Cengiz Altin ve Türk Telekom Mus Basmüdürü Ahmet Söylemez, Mus Il Müdürü Evren Zeren ve canla basla mahallemizde çalisan ekibin basindaki Malazgirt yetkilisi Yahya Aydemir’e çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA