Bakan Kirisci Açiklamasi 'Üreticilerimize Yaklasik 25 Milyon TL Tutarinda Hibe Destegimiz Söz Konusu'

Tarim ve Orman Bakani Vahit Kirisci, üreticilere 25 milyon TL hibe destegi verilmekte oldugunu belirterek, ”Yazan için kalem esas ise üreticimiz için de alet ve ekipman çok önemlidir. Bu hibelerimiz bu manada degerlendirilmelidir” dedi.

Bakan Kirisci Açiklamasi 'Üreticilerimize Yaklasik 25 Milyon TL Tutarinda Hibe Destegimiz Söz Konusu'
Bakan Kirisci, Adana Tarim ve Orman Müdürlügü’nde Yöresel Ürün Pazar Yeri temel atma ve makine ekipman dagitim törenine katildi.

Törende konusan Bakan Kirisci, Uluslararasi Tarimsal Kalkinma Fonu (IFAD) çerçevesinde baslatilan ‘Kirsal Dezavantajli Alanlar Kalkinma Projesi’nde Adana’nin da yer aldigi, İçel, Osmaniye, Bartin, Kastamonu, Sinop, Kahramanmaras ve Çankiri’da çalismalar yürütüldügünü söyledi.

Bakan Kirisci, "Üreticilerimize yaklasik 25 milyon TL tutarinda hibe destegimiz söz konusu. Yazan için kalem esas ise üreticimiz için de alet ve ekipman çok önemlidir. Bu hibelerimiz bu manada degerlendirilmelidir. Göçerlerimize 197 çadir dagitilacak. Onlara ne kadar destek olsak azdir. Çünkü hepimiz kentte sefa sürdügü zamanlarda onlar hayvanlariyla hemhal olup, dag bayir dolasiyorlar. Dagitacagimiz çadirlar 45 metrekare genisliginde, 510 wat günes enerjisi sistemi ve buzdolabini da içeriyor. Kentteki konforu bir nebze de olsa dag basina tasimis olacak. Bu projenin maliyeti 10 milyon TL oldu” dedi.

Her zaman üreticinin yaninda olduklarini belirten Bakan Kirisci, “Geldigimiz günden beri söylüyoruz. Sen üret yeter. Çünkü biz üreticimizin yanindayiz. Üreten insanlarin yanindayiz. Ama burada tarim söz konusu oldugu için üreticimizin, çiftçimizin yanindayiz. Bu yil izlemis oldugumuz TMO araciligiyla alim politikamiz çerçevesinde 2 milyon ton arpa ve bugday aldik. Misir, çeltik ayni sekildi, Karadeniz Bölgesi’nin iki hakim ve tek ürünü olan çay ve findik. Bunlarla ilgili alimlarimizda özellikle üreticilerimizi rahatlatma adina çok büyük bir destek olmustur. Desteklerimiz 2022 yilinda 40 milyar TL’ye yaklasti” diye konustu.

Kaynak: İHA