25 Üniversiteden 48 Akademisyen Katildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin ev sahipliginde Sivas Valiligi, Sivas Belediyesi ve Kilis 7 Aralik Üniversitesi is birliginde, Semseddin Sivasî anisina gerçeklestirilen "Sehir ve Kimlik" konulu sempozyum sona erdi.

25 Üniversiteden 48 Akademisyen Katildi
4 Eylül Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve 2 gün süren sempozyuma 25 üniversiteden 48 akademisyen katildi.

Sempozyum, degerlendirme oturumu ile son buldu.

Degerlendirme oturumuna SCÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yildiz, Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun, Sempozyum Düzenleme Kurulunda yer alan akademisyenler ve sempozyuma katki sunan misafirler katildi.

Rektör Prof. Dr. Alim Yildiz degerlendirme oturumunda yaptigi konusmada “Pandemi nedeniyle erteledigimiz programi gerçeklestirmis bulunuyoruz. Bu sempozyumun 2. etabini Mayis 2023’te Kilis’te yapacagiz. Sehir ve kimlik ülkelerin tarihleri için büyük bir önem bir arz etmektedir. Islam medeniyeti içerisinde Mekke, Medine, Kudüs, Sam gibi önemli sehirlerimiz vardir. Ülkemizde ise vatanimizin kurtulusu için önemli kararlarin alindigi sehirler bulunmaktadir. Sivas, Erzurum, Samsun, Amasya bu sehirlerden akla ilk gelenlerdir. Düzenlendigimiz bu sempozyumda sehirlerin önemine dikkat çekmeye çalistik. Bu vesileyle sempozyumun gerçeklestirilmesinde emegi olan tüm katilimci hocalarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kilis 7 Aralik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Dogan Karacoskun ise “Bizim medeniyetimiz hiç süphesiz kadim ve güzel medeniyetlerdendir. Ülkemizde bu güzelligi yansitan çok sayida sehrimiz var. Bunlarin birçogu Anadolu’da bulunmaktadir. Anadolu’da bizlere tarihten miras kalan çok sayida eser de halen ayakta durmaktadir. Bizim ecdadimizin ruhu da buralarda mevcut. Bu ruhlari yasatmamiz gerekir. Insanlarin olmadigi yerde mekanlar bir anlam ifade etmez. Bizler de bu vesileyle Prof. Dr. Alim Hocam ile iki ayakli bir sempozyum karari aldik. Aldigimiz bu karara destek veren tüm katilimcilara tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA