Sular Altinda Kalacak Olan Ilçedeki Sokak Hayvanlari Için Gönüllüler Harekete Geçti

Artvin’de faaliyetlerini sürdüren HAYDIKO, Yusufeli Baraji nedeniyle sular altinda kalacak olan ilçede bulunan bine yakin hayvani için harekete geçti.

Sular Altinda Kalacak Olan Ilçedeki Sokak Hayvanlari Için Gönüllüler Harekete Geçti
Artvin Merkezli Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi (HAYDIKO), Yusufeli Baraji ve Hidroelektrik Santrali’nin aktif olmasiyla beraber sular altinda kalacak olan bölgede sayilari yaklasik bin civari olan sahipsiz sokak hayvanlarini yeni ilçe merkezi ve çevresine tasimak üzere çalismalarina basladi.

Artvin’de Çoruh Nehri üzerine yapilan Türkiye’nin en yüksek baraji Yusufeli Baraji su tutmaya hazirlaniyor. Baraj, 275 metre gövde yüksekligiyle Türkiye’nin en yüksek, dünyanin ise ’çift egrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek baraji olacak. Yakinda su tutmaya baslayacak baraj ve 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanin elektrik ihtiyaci karsilanabilecek. Yusufeli Baraji ve HES Projesi dolayisiyla su altinda kalacak ilçe merkezi ve çevre köylerin yeni yerlesim yerine tasinma süreci basladi.

Ilçe merkezi, çevre köyler, isleri biten santiyelerin içinde ve çevresinde yasayan sahipsiz sokak hayvanlarinin yeni ilçe merkezi ve çevresine tasinmasiyla ilgili Artvin Merkezli Hayvanlari Dogayi Insanlari Koruma ve Yasatma Dernegi HAYDIKO harekete geçti.

Basta Yusufeli Belediyesi, Artvin Valiligi, Artvin DKMP ve DSI bölge müdürlügü olmak üzere birçok kamu kurumuyla isbirligi halinde sayilari bin civari olan sahipsiz sokak hayvanlarinin yeni ilçe merkezi ve çevresinde olusturulacak barinma alanlari ile düzenli beslemeleri, kisirlastirilmalari ve asilanmalari için çalismalar yapan HAYDIKO Artvin, ayni zamanda yaklasik bir buçuk senedir Sarp Sinir Kapisi yakinlarinda Hopa otobanina terk edilen 60 civari ata bakiyor.
Kaynak: İHA