Kusadasi'nda Müzik, Mermer Bloklardan Heykele Dönüstü

Kusadasi Belediyesi, Kusadasi Altin Güvercin Kültür Sanat ve Tanitim Vakfi (KUSAV) ile Mehmet Nuri Göçen Kültür Egitim ve Sanat Vakfi is birliginde düzenlenen 3. Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu sona erdi. Kapanis töreninde konusan Baskan Ömer Günel, “Dünyanin dört bir yanindan gelen heykeltiraslarimiz emek harcayarak mermer bloklari birer sanat eserine dönüstürdü. Kusadasi’ni sanatla bulusturmaya devam edecegiz” dedi.

Kusadasi'nda Müzik, Mermer Bloklardan Heykele Dönüstü


Türkiye’nin turizm baskenti Kusadasi’nda, bu yil 3’üncüsü düzenlenen Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu düzenlenen bir törenle sona erdi. Bayraklidede Mahallesi’nde bulunan Kustur mevkiindeki Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu Uygulama Alani’nda gerçeklestirilen kapanis törenine Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Marmara Adalar Belediye Baskani Süleyman Aksoy, Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari, belediye meclis üyeleri, KUSAV Baskani Levent Köylü, Double Tree By Hilton Genel Müdürü Ilker Kaçan, ADÜ Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aziz Bostan, Jeofizik uzmani ve deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, CHP ve IYI Parti yöneticileri ile çok sayida sanatsever katildi.

Törende ilk olarak heykeltiraslar ile sempozyuma katki sunan sponsorlarin temsilcilerine tesekkür plaketi verildi.

Ardindan heykeltiraslar Hakan Sengönül, Ozan Dursun, Amin Mehrafarin, Ismail Sahandyan, Morteza Dastjerdi, Esfandyan Moradpour, Bettino Francini, Grekov Kirill, Kiryl Krokhaliou, Svetlana Melnichenko ile sempozyumun asistanligini yapan Tunç Sendag’in müzik temasiyla mermer bloklara sekil vererek hazirladiklari heykellerin açilisi yapildi. 3. Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu’ndaki eserler Kusadasi Belediyesi tarafindan ilerleyen günlerde kentin farkli noktalarinda sergilenecek.

Törende konusan sempozyumun küratörü Özlem Sengönül, desteklerinden dolayi Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel’e tesekkür ederek “Bu yil sempozyumun konusunu ‘müzik’ olarak belirledik. Heykel çok ciddi emek isteyen bir istir. Heykeltiraslarimiz bir ay boyunca yogun bir tempoda çalisti” dedi.



“Kentimize müzik çok yakisiyor”

KUSAV Baskani Levent Köylü, sempozyumun paydasi olan sponsor kurumlara tesekkür ederek “Burada bir yandan sempozyumun kapanisini bir yandan da sanatin açilisini yapiyoruz. Uzun süredir Kusadasi’na degerli ve nitelikli sanat eserleri kazandirmak için çaba sarf ediyoruz. Heykellerimizin bu yilki temasini müzik olarak belirledik. Çünkü kentimize sanat dallari arasinda en çok müzik çok yakisiyor” ifadelerini kullandi.

Kusadasi yeni turizm anlayisinin merkezi olacak

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de dünyanin farkli ülkelerinden gelen heykeltiraslari bir ay boyunca Kusadasi’nda misafir ettikleri için çok mutlu olduklarini söyledi.

3. Uluslararasi Kusadasi Neopolis Heykel Sempozyumu’nun Kusadasi’na yine kalici eserler biraktigina dikkat çeken Baskan Ömer Günel, “Kusadasi Türkiye’nin turizmdeki en önemli kentlerinden birisi. Bu nedenle kentimizi kültür ve sanat faaliyetleriyle güzellestirmemiz gerekiyor. Kusadasi’nda sanatin her dalini önemsiyoruz. Bir kenti kent yapan sadece kaldirimlari, sadece yollari degil ayni zamanda sanata ve kültüre bakis açisidir. Göreve geldigimiz günden bu yana geçen sürede Kusadasi’ni yeni turizm anlayisinin merkezi, ilgi odagi yapmak için çalisiyoruz. Kusadasi’na kültür ve sanat yüklemeye devam edecegiz. Bize destek olan sponsorlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kapanis töreninin sonunda Izmir Devlet Klasik Türk Müzigi Korosu ses ve saz sanatçilari katilimcilara kisa bir konser verdi.
Kaynak: İHA