Organ Bagisina Farkindalik Için Pedal Çevirdiler

Gümüshane’de Organ Bagisi Haftasi etkinlikleri kapsaminda ilkokul ögrencilerine bisiklet dagitildi.

Organ Bagisina Farkindalik Için Pedal Çevirdiler
Il Saglik Müdürlügü ve Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan 3-9 Kasim Organ Bagisi Haftasi çerçevesinde merkeze bagli Kale ilçesinde bulunan Kale Koçkaya Ilkokulu ögrencilerine 20 adet bisiklet hediye edildi.

Programa Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, Saglik Il Müdürü Necip Yemenici, Il Milli Egitim Müdürü Miraç Sünnetçi, Gümüshane Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Ulas Karabay, Gümüshane Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bagisi Koordinatörü Nese Öztürk, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Etkinlikte organ bagisina farkindalik olusturmak için ilkokul ögrencileri pedal çevirdi.

“Organ bagisi noktasinda hassasiyetin artmasini temenni ediyorum”

Burada yaptigi konusmada organ bagisinin çok önemli bir konu oldugunun altini çizen Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, “Organ Bagisi Haftasi’nin ülkemize insanliga hayirlar getirmesini temenni ediyorum. Çünkü organ bagisi çok önemli. Bir insan ölürken kendi bedeniyle baska canlara da hayat vererek o sikintili sürecin atlatilmasina yardim eden çok önemli bir konu organ bagisi konusu. Bütün toplumumuzun organ bagisi noktasinda gösterdikleri hassasiyetlerin artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Büyüklere organlarini saglikli tutmalari noktasinda uyarilarda bulunan 4. sinif ögrencisi Murat Samil Kuvvetli de “Organ bagisi bekleyen 20 bin kisi var, büyüklerimiz için organlarini bagislamalarini öneriyorum. Organlarini saglikli tutmak için alkol ve sigara gibi seyler kullanmasinlar, saglikli yiyecekler yemelerini tavsiye ederim. Bisiklet aldigim için mutlu oldum getirenlere de tesekkür ediyorum. Bisiklet sürmek bacaklarimizin gelisimi için çok önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA