Bingöl'de Göçmen Kaçakçiligi Yapan 2 Süpheli Tutuklandi

Bingöl’ün Solhan ilçesinde yakalanan Afganistan uyruklu göçmenlerin ifadesi üzerine harekete geçen ekipler, 2 süpheli sahsi gözaltina aldi. Süpheliler, çikarildiklari mahkemece tutuklandi.

Bingöl'de Göçmen Kaçakçiligi Yapan 2 Süpheli Tutuklandi


Edinilen bilgilere göre, 3 Kasim gecesi bir vatandas tarafindan fark edilen biri yarali olmak üzere 2 Afganistan uyruklu sahis, tedavi için Solhan Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Emniyet güçlerine verdikleri çeliski ifadelerin ardindan harekete geçen ekipler, Afganistan uyruklu sahislarin göçmen kaçakçiligi magduru olabilecekleri ve bu sebeple sahsin yaralanmis olabilecegi degerlendirerek inceleme baslatti. Afganistan uyruklu sahislarin, Mus istikametinden getirilerek kirsal alana birakildigi ve söz konusu alanda 4 Afganistan uyruklu sahsin daha oldugu tespit edildi. Incelemeler neticesinde, Afganistan uyruklu sahislari ilçeye biraktiklari tespit edilen ve araç içinde yakalanan süpheliler E.A. ve Ö.Ç., Solhan Cumhuriyet Bassavciliginca sevk edildikleri sulh ceza hakimligi tarafindan Göçmen Kaçakçiligi suçundan tutuklandi.

Öte yandan yarali olan Afganistan uyruklu sahsin tedavisine Bingöl Devlet Hastanesi’nde devam edildigi bildirildi.

Kaynak: İHA