ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolar Askeri Yardim Gönderecek

ABD Savunma Bakanligi, Ukrayna’ya 400 milyon dolar daha askeri yardim gönderecegini açikladi. ABD, savasin basladigi 24 Subat’tan bu yana Ukrayna’ya 18,2 milyar dolardan fazla silah ve ekipman yardiminda bulundu.

ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolar Askeri Yardim Gönderecek


ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Ukrayna’ya 400 milyon dolar daha askeri yardim yapilacagini ve Almanya’da Ukrayna için tüm silah transferlerini ve askeri egitimi denetleyecek bir güvenlik yardim merkezi kuracaklarini açikladi.

Pentagon tarafindan yapilan açiklamada, Ukrayna’ya yapilacak yardimin, HAWK hava savunma füzelerinin gelecekte yenilenmesi için finansman, gelismis optik, iletisim ve zirh paketlerine sahip 45 yenilenmis T-72B tank, 1100 Phoenix Ghost Taktik Insansiz Hava Sistemi, 40 zirhli nehir teknesi, 250 M1117 zirhli araçlarini yenilemek için finansman, taktiksel güvenli iletisim sistemleri ve gözetleme sistemleri, egitim, bakim ve idame için finansmani kapsadigi bildirildi.



Pentagon Sözcüsü Sabrina Singh, ABD’nin Çek Cumhuriyeti’nden gelen 45 T-72 tankinin yenilenmesi için ödeme yapacagini ve HAWK hava savunma sistemleri için bazi füzelerin yenilenmesi için fon saglayacagini söyledi.

Singh, HAWK füzelerini yenileme fonlarina ek olarak, taahhüt edilen 400 milyon dolarlik Ukrayna Güvenlik Yardim Girisimi (USAI) fonlarinin Sovyet döneminden kalma Çek tanklarini yenileyecegini ve onlara "gelismis optik, iletisim ve zirh paketleri" verecegini söyledi.



ABD, savasin basladigi 24 Subat’tan bu yana Ukrayna’ya 18,2 milyar dolardan fazla silah ve ekipman yardiminda bulundu.
Kaynak: İHA