Ögretmenlere Uygulamali Diyabet Egitim Verildi

Milli Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi ve Çocuk Endokrinolojisi ve Diyabet Dernegi is birliginde yürütülen "Okulda Diyabet Egitim Programi" çerçevesinde Sivas’ta "Diyabet ve Diyabet ile Mücadele Egitimi" gerçeklestirildi.

Ögretmenlere Uygulamali Diyabet Egitim Verildi
Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Saglik Müdürlügü is birliginde Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezinde düzenlenen programa Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Birol Elmacioglu, Il Kültür ve Turizm Müdür Yardimcisi Yücel Deveci ve ögretmenler katildi.

Programin açis konusmasini gerçeklestiren Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Birol Elmacioglu, egitimin; diyabetli çocuklar ve gençlerin okul hayatinda ihtiyaç duyduklari destegi sunmak, güvende olmalarini, olumlu ve tam bir okul deneyimi yasamalarini saglamak üzere diyabetli ögrencisi bulunan ögretmenlerin farkindaliklarini artirmak ve uygulama noktasinda bilgilendirmek üzere gerçeklestirildigini söyledi.



Elmacioglu’nun konusmasinin ardindan Sivas Numune Hastanesi Çocuk Endokrinolojisi ve Metabolizma Hastaliklari Uzmani Dr. Ilhan Hazer, çocuklarda diyabet hastaligi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgi verdi.

Diyabet Hemsiresi Fatos Albayrak ise diyabetli çocuklarin takibi, gelisebilecek olumsuzluklar karsinda nasil davranilmasi gerektigi ve seker ölçüm/kontrollerinin nasil yapilacagi konusunda bilgi paylasti.

Albayrak, programa katilan ögretmenlere seker ölçümü konusunda uygulamali egitim verdi.
Kaynak: İHA