NEVÜ'de 'Egitimde Kisilik Modeli' Konulu Seminer Düzenlendi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Egitim Fakültesi’nde ‘Egitimde Kisilik Modeli’ konulu seminer düzenlendi.

NEVÜ'de 'Egitimde Kisilik Modeli' Konulu Seminer Düzenlendi


NEVÜ Egitim Fakültesi Sehit Eren Bülbül Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlige; Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Seyhmus Aydogdu, Bölüm Baskanlari, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

NEVÜ Egitim Fakültesi Fen Bilgisi Egitimi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Dr. Emel Atli tarafindan düzenlenen ve Fen Bilgisi Egitimi Bölümü’nün ilk mezunlarindan olan Egitim Danismani Gülcan Öncel tarafindan gerçeklestirilen seminerde ‘Egitimde Enneagram Sistemi’ tanitildi. Seminere konusmaci olarak katilan Gülcan Öncel, ‘Egitimde Kisilik Modeli’ baslikli sunumunda, ‘Mizaç Merkezli Kisilik Modeli’ olarak tanimlanan ‘Enneagram Sistemi’ hakkinda bilgi verdi. Öncel, “9 Nokta anlamina gelen bu sistem, insanin temelde dokuz farkli mizaç yapisindan biriyle dünyaya geldigimizi benimser. Bu dokuz mizaç tipinin her birinin ayri temel arayislarini ortaya koyar. Enneagram Sistemi’nin dogustan getirdigimiz mizaçlari açiklarken, insanlarin önüne çikan engelleri nasil rahatlikla asabileceklerini, özel yeteneklerini ve güçlerinin de farkina varmalarini saglayarak kisisel gelisim ve dönüsüm için çok güçlü bir yöntem oldugu söylenebilir. Egitimcilerin bu bilgiye sahip olmasi ögrencilerine nokta atisi rehberlik sunmasini kolaylastiriyor” seklinde konustu.

Öncel ayrica bu sistemin çocuklara ve ebeveynlere nasil uygulanabilecegine dair önemli bilgiler verdi.

Soru- cevap bölümü ile devam eden seminer, Egitim Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Seyhmus Aydogdu tarafindan Gülcan Öncel’e tesekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA