Gaziantep Makine Halilari Kenya'da Görücüye Çikti

Kenya’nin baskenti Nairobi’de Kenyali hali ithalatçilariyla bir araya gelerek ikili görüsmeler gerçeklestiren Gaziantepli hali ihracatçilari, yenilikçi ürünlerini görücüye çikardi. Kenyali ithalatçilarin büyük ilgisiyle karsilasan Gaziantepli hali üretici ve ihracatçilari Kenya’dan umutlu ayrildi.

Gaziantep Makine Halilari Kenya'da Görücüye Çikti
Yeni pazarlar arayisindaki Güneydogulu hali ihracatçilari Afrika’nin en önemli pazarlari arasinda yer alan Kenya’da hali ithalatçilariyla bir araya gelerek yenilikçi ürünlerini tanitti. Kenya’nin baskenti Nairobi’de hali ithalatçilariyla gerçeklestirilen bulusmada yenilikçi ürünlerini tanitan hali ihracatçilari Kenyali ithalatçilarin büyük ilgisiyle karsilasti. Kenya’nin farkli illerinden Nairobi’ye görüsmelere gelen Kenyali hali ithalatçilari Güneydogulu hali ihracatçilarinin ürünlerini yakindan incelerken birçok konuda da bilgiler aldilar. Gerçeklestirilen ikili görüsmeleri degerlendiren TIM Hali Sektör Kurulu Baskani Salahattin Kaplan Kenya’nin Afrika’nin en önemli pazarlari arasinda yer aldigini ifade ederek, hali sektörü için bakir bir belde olan bu ülkenin diger komsu ülkeleri içinde lojistik merkez olarak düsünülebilecegini ifade etti.

“Hali sektörü için Kenya Bakir bir Pazar”

Dünya makine hali üretiminin yüzde 73’ünün gerçeklestirildigi Gaziantep’in hali ihracatindaki liderligini sürdürebilmesi için yeni pazarlarin önemine deginen GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan ise, gördükleri ilgiden dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Dünya makine hali üretiminin baskenti Gaziantep ayni sekilde hali ihracatinin da baskenti konumundadir. Afrika sektörümüz için yeni pazarlar arasinda en önemli yeri tutan önemli bir kita konumunda. Afrika’da ki pazar arayisimizda ilk durak olan Kenya’da Kenyali hali ithalatçilarinin büyük ilgisiyle karsilastik. Mevcut pazardaki payimiz yaklasik 8.5 milyon dolar. Ancak gördügümüz kadariyla bu ülkede bu pazar payimiz 40-50 milyon dolara çikabilecek bir potansiyele sahip. Ürettigimiz halilarimiz bu ülkedeki büyük ilgi görecektir. Bugün heyetimizde yer alan firma temsilcilerimizle bulusturdugumuz Kenyali hali ithalatçilarina yenilikçi ürünlerimizi tanittik. Büyük begeni gören ürünlerimizle ilgili önümüzdeki süreçte bu ülkeden önemli baglantilar gerçeklestirecegimize inaniyoruz. Kenya ziyaretimizi çesitli firma ziyaretleriyle sürdürürken burada yasayanlari yakindan tanima ve Kenya kültürünü içeren yeni ürünlere yönelmenin önemini daha iyi kavradik. Kenya programimizi tamamlayarak bu gün Tanzanya’nin Dar-Es Salaam kentine hareket edecegiz. Kenya’da bulundugumuz süre içerisinde heyetimizle yakindan ilgilenen ve bizleri yalniz birakmayarak Kenya ekonomisi ve pazarlari hakkinda sürekli bilgilendiren Kenya Türkiye Büyükelçimiz Subutay Yüksel ve Kenya Türkiye Büyükelçiligi Ticaret Atasesi Mustafa Alici’ya tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA