Büyükçekmece'de 6 Mahalleye 6 Çocuk Egitim Merkezi

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk, Ekinoba, Güzelce, Kumburgaz, Tepecik ve Fatih Mahallesi’nde yaptirilan 6 Çocuk Egitim Merkezi ve Kres insaatinda sona gelindi.

Büyükçekmece'de 6 Mahalleye 6 Çocuk Egitim Merkezi
Büyükçekmece Belediyesi ve hayirseverlerinin katkilariyla bu yil yapimina baslanan 4 Çocuk Egitim Merkezi ve Kres insaatlarinda sona gelindi. Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan da Tepecik ve Atatürk mahallerinde yapilan kreslere yenilerini eklenecek. Türk milli egitimine ve Büyükçekmece’ye 30’dan fazla egitim tesisi kazandiran “Okulcu Hasan” olarak bilinen Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, okul öncesi çocuklar için ilçeye 4 egitim tesisi daha kazandiriyor.

Kreslerin yapiminda sona gelindi

Belediye ve egitim gönüllüsü hayirseverlerin isbirligiyle yaptirilan ve sona gelinen Aysen Gören-Gülsüm Uçar Çocuk Egitim Merkezi Ekinoba Mahallesi ve bölgesine hizmet verecek. 550 metrekare bir alan üzerinde yaptirilan çocuk egitim merkezinde 5 adet derslik, açik oyun alani, yemekhane ve mutfak, ögretmen odasi ve idari ofisler, revir, teknik mekanlar bulunuyor. Güzelce Mahallesi’nde yaptirilan Cumhuriyet Hatice Göksel Çocuk Egitim Merkezi, 670 metrekare bir alan üzerinde yapildi. 6 adet derslikten olusan egitim merkezinde açik oyun alani, yemekhane, mutfak, ögretmen odasi ve idari ofisler, revir bulunuyor.

Kumburgaz Mahallesi’nde yapilan Ömer Ates Çocuk Egitim Merkezi de 635 metrekare alana sahip. Tek katli olarak projelendirilen çocuk egitim merkezinde 6 adet derslik, ögretmenler odasi, etkinlik alani, idari birimler ofisi, yemekhane, mutfak ve revir bulunmaktadir. Haci Osman Akgün Çocuk Egitim Merkezi ise Fatih Mahallesi ve bölgesine hizmet verecek. 380 metrekare alana sahip olan egitim merkezi projesi iki katli olup, kaba insaati ve ince isleri tamamlandi. 7 derslikten olusan çocuk egitim merkezinde ögretmenler odasi, yemekhane, çok amaçli salon, mutfak bulunmaktadir.
Kaynak: İHA