ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Rusya, Dondurucu Soguklar Baslarken Milyonlari Soguga Ve Karanliga Sürükledi'

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, “Rusya, dondurucu soguklar baslarken milyonlari soguga ve karanliga sürükledi” dedi.

ABD Disisleri Bakani Blinken Açiklamasi 'Rusya, Dondurucu Soguklar Baslarken Milyonlari Soguga Ve Karanliga Sürükledi'


Romanya’nin baskenti Bükres’te iki gün süren NATO Disisleri Bakanlari Toplantisi’nin sona ermesinin ardindan ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, basin toplantisi düzenledi.

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in “öfkesini ve atesini” Ukrayna’nin sivil halkina odakladigini belirten Blinken, “Geçtigimiz haftalarda Rusya, Ukrayna’nin enerji altyapisinin 3’te 1’inden fazlasini bombaladi ve dondurucu soguklar baslarken milyonlari soguga ve karanliga sürükledi. Isi, su, elektrik, bunlar Baskan Putin’in yeni hedefleri. Ukrayna halkina yönelik bu vahset barbarca" dedi.



Putin’in stratejisini bildiklerini ifade eden Blinken, “Ukraynalilari dondurun ve aç birakin, onlari evlerinden kovun. Sadece Avrupa’da degil, tüm dünyada enerji, gida ve diger masraflari artirin. Baskan Putin, maliyetleri yeterince yükseltebilirse dünyanin Ukrayna’yi terk edecegini ve onlari kendi hallerine birakacagimizi düsünüyor. Stratejisi ise yaramadi ve yaramayacak. Onun yanildigini kanitlamaya devam edecegiz. Bükres’teki her ülkeden yüksek sesle ve net bir sekilde duydugum sey buydu” dedi.



Ukrayna’ya yönelik destegin Ukrayna basarili olana kadar devam edecegini vurgulayan Blinken, “Ukrayna’ya yönelik güvenlik, insani ve ekonomik destegimizi sürdürecek ve güçlendirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA