Türklerin Tarihini Yeniden Yazan Savas Alanindaki Arastirmalar Geçmise Isik Tutacak
Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanligi ile Tarih Bölüm Baskanligi, birçok uzman akademisyenlerin konuk edildigi “Malazgirt Savas Alani Arkeolojisi” adli bir konferans gerçeklestirdi. Uzman Akademisyenler, Malazgirt Savas Alan Arastirmalarindaki çalismalarin Miryakefalon Savas Yeri’nin tespitine isik tutacagini söyledi.

Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Ismail Çetisli Salonunda düzenlenen konferansa, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Muhammed Ensar Yesilyurt, Çivril Belediye Baskani Niyazi Vural, Il Kültür Müdürü Turan Veli Akyol ile Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Yasemin Beyazit’in yani sira çesitli bölümlerden ögretim üyeleri ile çok sayida ögrenci katildi.
“Malazgirt Savas Alani arastirmasi ilkleri barindiran bir arastirmadir”
Prof. Adnan Çevik konferansta Malazgirt Savasi’nin nasil gerçeklestigine ek olarak Kültür Bakanligi tarafindan desteklenen “Malazgirt Savas Alaninin Tespiti, Tarihi ve Arkeolojik Yüzey Arastirmasi” adli proje hakkinda da detayli bilgiler verdi. Savasin yapildigi yere, kazilar neticesinde elde edilen arkeolojik bulgulara, bölgenin cografi özelliklerine, kullanilan son teknoloji cihazlara ve karsilastiklari zorluklara iliskin bilgiler veren Çevik, bu arastirmanin Türkiye’de pek çok bakimdan ilkleri barindirdigini ifade etti.
Malazgirt Savas Alani Arastirmalari Miryakefalon Savas Yeri’nin tespitine isik tutacak
Konferansin ardindan Miryokefalon Savasi üzerine çalisan uzman akademisyenler, Prof. Dr. Adnan Çevik’le bir araya gelerek, Miryokefalon Savasi’yla ilgili benzer nitelikte büyük bir projenin Denizli’de nasil yapilacagina dair görüs alisverisinde bulundular ve bir yol haritasi çizmeye çalistilar. Prof. Dr. Adnan Çevik yürüttükleri projenin Miryokefalon Savasi’nin yerinin tespitine dair yapilacak çalismalar için de bir yol gösterici olabilecegini ifade etti.
