Kesan'da FETÖ Operasyonu Açiklamasi 4 Tutuklama

Edirne’nin Kesan ilçesinde düzenlenen ortak operasyonla durdurulan araçlarda FETÖ süphelileri yakalandi. Yunanistan’a kaçmaya hazirlanan 2’si Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) süphelisi olmak üzere 4 kisi tutuklandi.

Kesan'da FETÖ Operasyonu Açiklamasi 4 Tutuklama
Edinilen bilgiye göre, ortak operasyon yapan Edirne Il Emniyet Müdürlügü ve Kesan Ilçe Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Grup Amirligi ekipleri, Yunanistan’a kaçis hazirliginda olan iki süpheli araci durdurdu.

Kesan-Malkara yolunda durdurulan ve sürücülügünü Ç.G. ve K.T.’nin yaptigi araçlarda arama yapilirken, yasa disi yollardan yurtdisina kaçmaya çalisan Türkiye ISKUR Genel Müdürlügü’nden ihraç uzman yardimcisi A.Y., sinif ögretmenliginden ihraç M.Y., polis memurlugundan ihraç Y.A. ve ev hanimi L.K. yakalandi.

Gözaltina alinan süphelilerin ’FETÖ/PDY’ye üye olmak’ suçundan dosyalarinin oldugu tespit edilirken, sahislar emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savciliktaki ifadelerinin ardindan mahkemeye çikartilan A.Y. ve M.Y., adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Araç sürücüleri Ç.G. ve K.T. ’göçmen kaçakçiligi’, Y.A. ve L.K. ise ’FETÖ/PDY’ye üye olmak’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 2 organizatöre 21 bin 924 lira idari para cezasi uygulandi.
Kaynak: İHA