14 Yildir Parkinson Ile Mücadele Eden Hasta Operasyonla Sagligina Kavustu

2008 yilindan bu yana Parkinson hastaligi ile mücadele eden ve son yillarda hastaliga bagli kasilmalari iyice artan 38 yasindaki Ali Sen, Bursa Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde gerçeklestirilen Derin Beyin Stimülasyonu (Beyin pili takilmasi) ameliyati ile sagligina kavustu.

14 Yildir Parkinson Ile Mücadele Eden Hasta Operasyonla Sagligina Kavustu
Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde pandemi nedeni ile ara verilen beyin pili takilmasi ameliyatlarina yeniden baslandi. Türkiye’de sayili hastanelerde yapilabilen ameliyat, 38 yasindaki hasta Ali Sen’e basariyla uygulandi. Operasyonun ardindan pil açilimi için hastaneye gelen Sen, operasyonu gerçeklestiren Beyin Cerrahi Uzmani Op. Dr. Selahattin Biçer ve Nöroloji Uzmani Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel tarafindan muayene edildi. Yapilan muayene sonrasi herhangi bir yan etki görülmeyince hastanin pil açilimi gerçeklestirildi.

Hastanin daha önce çesitli yerlerde tedavi aldigini dile getiren Nöroloji Uzmani Doç. Dr. Nilüfer Büyükkoyuncu Pekel, semptomlarin kontrol altina alinamamasi ve diskinezi adini verilen hareket bozukluklarinin ortaya çikmasi üzerine hastayi, ileri evre tedaviler açisindan degerlendirdiklerini belirtti.

Iki nöroloji uzmani, bir psikiyatri doktoru ve bir beyin cerrahindan olusan ekibin yaptigi inceleme sonucu ameliyat karari alindigini vurgulayan Doç. Dr. Pekel, “Halk arasinda beyin pili denilen Derin Beyin Stimülasyonu operasyonuna karar verilerek, islem gerçeklestirildi.

Ameliyatimiz 1 Kasim’da yapildi ve ilk pil açilimi 10 Kasim’da gerçeklestirildi.

Bu ameliyatlar 2018, 2020 yillari arasinda hastanemiz bünyesinde basari ile gerçeklestiriliyordu. Pandemi nedeni ile ara verdigimiz ameliyatlara, Kasim ayi itibari ile yeniden basladik. Bundan sonrasinda ihtiyaci olan hastalarimiza ameliyatlar, aktif bir sekilde yeniden yapilacaktir” dedi.

“Kasilmalar yok derecesinde”

Yaklasik 14 yildir Parkinson hastaligi ile mücadele ettigini belirten hasta Ali Sen ise, “Genellikle sol bacagimda kasilma çok oluyordu. Titreme de oluyordu. Titreme ilaçlar sayesinde zamanla azaldi ama bu kasilmalardan dolayi çok zor durumda kaliyordum. Yüksek Ihtisas Hastanesi’ne basvurdum. Nilüfer hoca sayesinde beyin pili operasyonu geçirdim. Kasilmalar yok derecesinde artik. Sabah kalktigimda donuk oluyordum. Adim atamiyordum. Gün içerisinde kasilmalardan dolayi yürüyemiyordum. Çok fazla kasilmalar vardi. Ameliyat gayet iyi geçti. Simdi daha iyiyim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA