Vanli Ressam Çizdigi Resimleri Yurt Disina Satiyor

Van’in Ipekyolu ilçesinde yasayan Emrah Çiftçiözü isimli genç, çizdigi resimleri yurt disina satiyor.

Vanli Ressam Çizdigi Resimleri Yurt Disina Satiyor
Ipekyolu ilçesine bagli Karsiyaka Mahallesi’nde ikamet eden Emrah Çiftçiözü, çocuklugundan beri resime merak saldi. Van YYÜ Güzel Sanatlar Fakültesini bitiren Çiftçiözü, profesyonel olarak resim çizmeye basladi.

Ilk önce karakalem çalistigini ifade eden Çiftçiözü, “Simdi ise insanlarin ilgisini daha çok çektigi için kuru boya teknigi üzerinde çalisiyorum. Bunun yaninda karakalem, sulu boya, yagli boya ve lavi teknik çalismalarimiz var ama en çok kuru boya üzerinde çalisiyorum” dedi.

Resim çizerken gerçek çalismayi sevdigini vurgulayan Çiftçiözü, “Bu da çocukluktan beri hayran oldugum Caravaggio’dan geliyor. Sürekli onun isik-gölge, oran-oranti, kompozisyon olayiyla çok ilgilendim. Caravaggio’nun birçok kitaplarini okudum, resimlerini inceledim. Oradan da biraz özenti olabilir” ifadelerini kullandi.

8 yildir profesyonel olarak çalistigini ve ister istemez isin maddi boyutunu da ele aldigini belirten ÇIftçiözü, “Sosyal medya platformunda yaklasik 500 bin takipçimiz var. Popüler sanatçilari çizdigimiz zaman, takipçilerimiz de kendi sayfalarinda yer veriyorlar. Bu nedenle dünyanin her yerinden siparis alabiliyoruz. Özellikle Belçika, Almanya ve Londra basta olmak üzere dünyanin her yerinden siparis alabiliyoruz. Yaklasik iki hafta önce çizdigimiz Hadise’nin resmine, sosyal medyada yaklasik 7 milyon izlenme oldu. Hadise’de kendi sayfasinda buna yer verdi. Yine çizdigimiz rahmetli Kemal Sunal’in resmi su anda oglu Ali Sunal’in evinde duruyor. Bu da bizlere ayrica mutluluk veriyor” diye konustu.

Ahmet Kaya basta olmak üzere hemen hemen bütün ünlülerin resmini çizdigini aktaran Çiftçiözü, “Messi, Ronaldo, Icardi, Kemal Sunal, Sener Sen, Müslüm Gürses, Orhan Gencebay ve Hadise gibi hemen hemen bütün ünlüleri çizdim. Resim çizmek harika bir duygu. Resim çizdigin zaman her seyi unutuyor insan. Bu nedenle gençlerin resim olsun, müzik olsun, spor olsun bunlarla ilgilenmelerini istiyorum. Çünkü ufku genisletiyor” dedi.

Kaynak: İHA