M. Asim Köksal Vefatinin 24.Yilinda Anildi

Islam Tarihi Yazari M. Asim Köksal, vefatinin 24. yilinda Develi Kaymakamligi, Kayseri Üniversitesi ve Develi Belediyesi tarafindan organize edilen, Develi’nin Manevi Mimarlarindan M. Asim Köksal Paneli ile anildi.

M. Asim Köksal Vefatinin 24.Yilinda Anildi
Develi Kaymakami Mehmet Tunç, Yahyali Kaymakami Mehmet Kaya, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Il Müftüsü Yusuf Akkus merhum M. Asim Köksal’in akrabalari ve Develililerin katildigi program saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle devam eden programda protokolün yaptigi selamlama konusmalari sonrasi merhum M. Asim Köksal’in hayatini anlatan sinevizyon gösterimi yapildi.

Kayseri Üniversitesi Develi Islami Ilimler Fakültesi Dekani Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’nin baskanlik yaptigi panelde Diyanet Isleri Baskanligi Müsaviri Sabri Akpolat, “M. Asim Köksal’in Diyanet Islerindeki Serüveni” sunumuyla basladi.

Asim Köksal’i anlamak için o dönemki tarihi atmosferin iyi anlasilmasi gerektigini vurgulayan Akpolat, “Kâtip olarak basladigi kurumumuzda istisare heyetine kadar çikmayi basarabilen kiymetli Asim Köksal Hocamiz büyük bir azim ve zekaya sahipti” dedi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Asim Yapici da, “Ilmi ve Manevi Yönleriyle Asim Köksal” baslikli tebligini sundu. Slaytlar esliginde sunumunu yapan Yapici, “Ögrencilik yillarimda sürekli kapisini asindirdigim merhum Asim Köksal Hoca ilmi yönü oldugu kadar insani ve ahlaki meziyetleriyle de numune-i timsaldi. Ayrica Islam’i çocuklara siirle anlatabilen ülkemizdeki ender sairlerdendir” dedi.

Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Salih Zengin, “M. Asim Köksal’in Gözüyle Gençlik ve Manevi Degerler” konulu sunumunu yapti. Günümüzde bilgiye ulasmanin kolayligindan bahseden Zengin, “Muhtaç oldugumuz kimse ilmiyle amel eden emil kimsedir. Iste Asim Köksal Hocamiz bunun en güzel örneklerinden birisiydi” vurgusunu yapti.

Programin son panelisti ise “Asim Köksal’in Siyer ve Islam Tarihi Alanina Katkilari” basligiyla Ankara Yildirim Beyazit Üniversitesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Cafer Acar oldu. Siyer ilminin yetim kaldigi bir dönemde Asim Köksal’in yazdigi Islam Tarihi kitabiyla büyük bir boslugu doldurdugunu belirten Acar, “Insallah neslimizden de Asim Köksal Hocamiz gibi ilme ve imana asik gençler yetisir” diyerek sunumunu tamamladi.

Panelistlerin konusmalarini tamamlamasinin ardindan program ilçe protokolü tarafindan panelistlere plaket ve hediyeler takdim etmesiyle son buldu.
Kaynak: İHA