Beyoglu'nda Faciadan Dönülen Anlar Kamerada Açiklamasi Devrilen Kamyonetin Altinda Kalmaktan Son Anda Kurtuldu

Beyoglu’nda esya bosaltildigi sirada freni bosalan kamyonet, bir anda kayarak dogal gaz borusuna çarparak devrildi. Kasadan atlayan kisi, pesinden kostugu aracin altinda kalmaktan son anda kurtuldu. Devrilen kamyonet ise vinç ve vatandaslarin çektigi halat yardimiyla bulundugu yerden çikarildi. Tüm bu yasananlar kameralara saniye saniye yansidi.

Beyoglu'nda Faciadan Dönülen Anlar Kamerada Açiklamasi Devrilen Kamyonetin Altinda Kalmaktan Son Anda Kurtuldu
Olay, Beyoglu Haci Ahmet Mahallesi Yokusbasi Sokak’ta saat 14.00 siralarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, esya bosatildigi sirada freni bosalan kamyonet, tedbir amaçli tekerleginin altina koyulan tasi da asarak süratli bir sekilde yokus asagi ilerlemeye basladi.

O sirada aracin kasasinda olan bir kisi de kendini disariya attiktan sonra kamyonetin arkasindan kosmaya basladi.

Hizla ilerleyen kamyonet bir evin bahçesindeki dogal gaz borusuna çarparak devrilirken, arkasindan kosan kisi ise aracin altinda kalmaktan son anda kurtuldu. Olay sirasinda etrafta kimsenin olmamasi muhtemel faciayi önlerken, kamyonetin freninin bosaldigi ve yokus asagi ilerledigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, çevrede aracin kaymasi ihtimaline karsi güvenlik önlemleri alirken, patlama ihtimaline iliskin kamyonetin çarptigi dogal gaz hatti da kesildi. Zarar gören dogal gaz hatti yenilenirken, devrilen kamyonet ise kurtarma vinçleri ve vatandaslarin çektigi halat yardimiyla bulundugu yerden çikarildi. Polis, olayla ilgili inceleme baslatti.

"Bunun daha kötü sonuçlari da olabilirdi, buna yetkililerden bir çözüm istiyoruz"

Bir markette esnaf oldugunu söyleyen Davut Akalay, "Bu yaklasik 2 ay içerisindeki ikinci vaka. Diger vakada bir tane vefat da var ancak biz bunu belediyeye ve muhtara bildirdigimiz halde herhangi bir çözüm önerisinde bulunmuyorlar. Bu araç bir ev tasima olayinda park edilmis haldeydi. Daha sonra araç yokus asagiya indi, burada birkaç tane vatandas da vardi, hatta onlar da can havliyle kendilerini zor kurtardilar. Ben o sirada içerideydim, tam disari çiktigimda kaçisiyorlardi. Sesi duydum ve çiktigimda gördüm ki buraya çarpmis. Bunun daha kötü sonuçlari da olabilirdi, buna yetkililerden bir çözüm istiyoruz. Bu yolun tamamen trafige kapatilmasini, diger yolun ise tek yönlü olmasini talep ediyoruz. Acil buna bir çözüm istiyoruz. Yaklasik 9 senedir ben buradayim, burada bir sürü vaka oldu ama son 2 ay içerisinde önemli 2 vaka var. Acil bir çözüm istiyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA