Yunanistan'daki Dinleme Skandali Ile Ilgili Yeni Liste Yayinlandi

Yunanistan’da casus yazilim "Predator" ile telefonlari dinlendigi öne sürülen yeni isimler yayinladi.



Yunanistan’da, Yunan Istihbarat Teskilati’nin (EYP) önemli isimlerin cep telefonlarina "Predator" adli casus yazilim yerlestirildigi ve yasadisi sekilde dinledigi yönündeki isimlere yenileri eklendi. Yunanistan’da, dinleme skandalini ortaya çikaran Documento gazetesi tarafindan yayinlanan yeni listede, Yunanistan’in eski Emniyet Genel Müdürü Mihalis Karamalakis, Egitim ve Din Isleri Bakani Niki Kerameus, Hükümet Sözcüsü Yannis Ikonomu ve Yunanistan Istihbarat Teskilatindan Sorumlu Savci Vasiliki Vlahu, Egitim ve Din Isleri Bakani Niki Kerameos ve Hükümet Sözcüsü Yannis Ikonomu’nun ismi yer aldi.

Bir önceki iki listede, CNN Yunanistan’in ekonomi muhabirlerinden Thanasis Koukakis, Panhelenik Sosyalist Hareket Partisi (PASOK) Lideri Nikos Androulakis, eski Yunanistan Basbakani Andonis Samaras, Disisleri Bakani Nikos Dendias, Kalkinma ve Yatirim Bakani Andonis Yeorgiadis, eski Saglik Bakani Vasilis Kikilias, eski Vatandasi Koruma Bakanlari Mihalis Hrisohoidis ve Olga Yerovasili, Kathimerini Gazetesi Genel Yayin Yönetmeni Aleksis Papahelas, Savunma Bakan Yardimcisi Nikos Hardalias, Maliye Bakani Hristos Staikuras, Çalisma Bakani Kostis Hacidakis, bazi lokal idari birim yöneticileri ve bazi önemli is adamlarinin isimleri yer almisti.

Haberi yayinlayan gazeteci ifadeye çagrilmisti

Documento gazetesinin sahibi ve basyazari Kostas Vaxevanis imzasi ile yer alan haberin ardindan, Atina Yüksek Mahkeme Savcisi, Kostas Vaxevanis’i ifade vermeye çagirmisti. Vaxevanis’i ifadeye çagiran Yargitay Savcisi Isidoros Dogiakos’un, iddialarla ilgili bir ön ceza sorusturmasi amaciyla Vaxevanis’i ifadeye çagirdigi aktarilmisti.

Öte yandan dinleme skandalinin patlak vermesinin ardindan EYP Baskani Panagiotis Kontoleon, 5 Agustos’ta istifasini Basbakan Kiryakos Miçotakis’e sunmustu. Kontoleon’un istifasinin hemen ardindan Basbakanlik Genel Sekreteri ve ayni zamanda Basbakan Miçotakis’in yegeni olan Grigoris Dimitriadis de istifa etmisti.
Kaynak: İHA