Felç Geçiren Baspehlivana Marol Ziyareti

Balikesir’in Bandirma ilçesinde felç geçirip bir süre hastanede tedavi gördüktenh sonra taburcu edilip tedavisi evinde devam ettirilen baspehlivan Sabri Acar,a moral ziyareti düzenlendi.

Felç Geçiren Baspehlivana Marol Ziyareti
Kirkpinar’da 1979 ve 1985 yillarinda iki kez baspehlivan olan Sabri Acar’a Bandirma Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Hüseyin Elüstü, Bandirma Ticaret Borsasi Genel Sekreteri Ertunç Isbay ile Bandirma basini moral ziyaretinde bulundu.

Ziyaretten dolayi mutlulugunu dile getiren 77 yasindaki Sabri Acar, 1960 yilindan bu yana gürestigini dile getirerek hiçbir zaman moralini bozmadigini söyledi.

Hüseyin Elüstü de Sabri Acar ve ailesinin Bandirma’da ve Türkiye’de gürese büyük katkilar sagladigina isaret etti. Elüstü "Sizleri ziyaret etmek bizim içinde büyük bir onur ve gurur. Iyilesmeniz için dua ediyoruz. Insallah rabbim eski günlerinize kavusturur” dedi.

Ünlü Baspehlivanlardan Bandirmali Kara Ali Acar’in torunu ve Baspehlivan Kara Hasan Acar’in oglu olan Sabri Acar’in, 1979 yili Kirkpinar Baspehlivanligi ’ni kazanmasiyla aile Kirkpinar tarihine geçmisti. Sabri Acar’in babasi Hasan Acar 1957 yilinda Kirkpinar Baspehlivani, dedesi Kara Ali Acar da 1930-1933 döneminde dört kez Kirkpinar Baspehlivani oldu. Sabri Acar da gelenegi devam ettirerek dede ve babasi gibi Kirkpinar’da 1979 ve 1985 yillarinda iki kez baspehlivan oldu.
Kaynak: İHA