Çüreyen Kolu Doku Nakli Ile Kurtarildi

Rize’de geçirdigi trafik kazasi sonrasi tedavi altina alinmasi için Trabzon’a sevk edilen Avni Kuru, doktorlarin geç müdahalesi nedeniyle kolunun çürüdügünü ancak Istanbul’da yapilan doku nakli ile kolunun kurtarildigini söyledi.

Çüreyen Kolu Doku Nakli Ile Kurtarildi
Rize’nin Pazar ilçesinde 26 Ekim 2021 tarihinde geçirdigi trafik kazasi sonucu kemik kirigi ve kas-tendon zedelenmesi teshisi konulan Avni Kuru, Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Egitim ve Arastirma Hastanesi’nden Trabzon’daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede sol kolunun enfeksiyon kaptigini iddia eden Kuru’nun etindeki çürüme nedeniyle kolunda kemikler gözükecek hale gelmeye basladi.

Çürümenin doktorlarin geç müdahalesi ve ilgisizliginden kaynaklandigini iddia eden Kuru’nun ailesi olayla ilgili suç duyurusunda bulundu. Tekrardan ameliyata alinarak çürüyen etleri alinan Kuru’ya ailesi tarafindan Istanbul’daki bir hastaneye götürülerek burada doku nakli yapildi. Doku nakliyle kolundaki çürüme sona erdirilen ve kolu kesilmekten kurtarilan Kuru, hastanedeki uzun süren tedavisinin ardindan tekrardan Rize’ye getirildi.

Rize’nin Pazar ilçesindeki evinde kalan Avni Kuru bir süre sonra tekrardan kolunun iltihap kapabilecegi süphesi ile hastaneye basvurdu ve olusabilecek bir olumsuzluga karsi Recep Tayyip Erdogan Üniversitesi (RTEÜ) Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde kontrol altina alindi.

Yasadigi aci dolu bir yili anlatti

Yasadigi aci dolu bir yili anlatan Avni Kuru, "26 Ekim 2021 tarihinde bir kaza geçirdim. RTEÜ Egitim ve Arastirma Hastanesine geldim. Burada ilk müdahalem yapildiktan sonra hastanede o dönemde plastik cerrahi olmadigindan beni Trabzon’a gönderdiler. Trabzon’daki KTÜ Farabi Hastanesi’nin acilinde 1-2 saat bekledikten sonra ameliyata aldilar. Ameliyat olduktan bir gün sonra ameliyati yapan doktor geldi, parmaklarima bakarak ’hissediyor musun’ diye sordu. Sonra beni taburcu ettigini söyledi.

Ortopedi doktoru benim taburcu olmayacagimi söyledi.

O beni hastanede tuttu. 1 hafta sonra 2. bir operasyon yaptilar. Kolumdaki etler açikti, çürümeye basladi.

Ondan sonra orayi temizlediler. 1 ay kimse yanima gelmedi. Bizde arastirmaya basladik. Hangi hastaneye gidebiliriz diye” dedi.

Yakinlarinin kendisi ile ilgilenen doktorun yanina gittiginde doktorun "Beni mesgul etmeyin" diyerek basindan savdigini da iddia eden Kuru “Benim yakinim doktorun yanina gitti. Ismimi söyledigi zaman "Ben onu birinci gün taburcu ettim. Beni mesgul etmeyin. Benim isim var" dedi.

Ondan sonra da onun hakkinda sikayette bulunduk. Sikayette bulunulduktan sonra benimle ilgilenmeye basladilar” ifadelerini kullandi.

"17 kez ameliyat ettiler"

Plastik Cerrahi Servisine gittiginde de hastaligina bir çözüm bulamadigini sözlerine ekleyen Kuru “Beni 17 kez ameliyat ettiler. Kolumda ameliyatlarin sonunda hala daha kemigim görünüyordu. Yara kapanmadi. Ortopedi doktoru plastik cerrahine gitmem için beni zorluyor. Gidiyorum, asistan bakip fotograf çekiyor ama doktor hiç bakmiyor. Kemigimin görünen yeri gün geçtikçe açiliyordu. Ondan sonra Istanbul’a gittik. Orada da ameliyat ettiler. Karnimdan alinan doku ile kolumun görünen yerine diktiler. Kolum çürümek üzereyken ve kesilecekken Istanbul’daki tedavi sonrasi kurtuldu ancak eski islevini artik göremiyor. Olayla ilgili davamiz halen devam ediyor" seklinde konustu.



"Bütün hayatimiz altüst oldu"

Yasadiklari olaylardan dolayi psikolojilerinin de bozuldugunun altini çizen esi Dursune Kuru, "Esim bir senedir ilaç kullaniyor. Vücudu artik kendini birakti. Kani pihtilasti bacaklari tikandi. Bugün yine kontrole geldik. Arastirma yapilacak diye. Psikiyatriye gittik. Benim bile artik psikolojim bozuldu. Çok ugrasiyoruz. Per perisan olduk. Bir insaata baslamistik esim kaza yapinca o da yarim kaldi. Bütün hayatimiz altüst oldu" diye konustu.

Kaynak: İHA